Manon HoP

About the author : Mijn naam is Manon en ik studeer Child and Adolescent Psychology. Via dit project ga ik me verdiepen in de mogelijkheden om met deze opleiding trainer te worden. Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Wat ik leerde toen niets ging hoe ik wilde

ervaringsdeskundige, Manon No Comment

Het gaat er niet om wat je meemaakt of wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat. Op z’n  Cruijffiaans: elk nadeel heb zijn voordeel!

Een tijdje terug leek ik alles op orde te hebben, maar van het ene op het andere moment had ik privé met een aantal tegenslagen te maken, en ging ook nog eens mijn stage niet door… Nu ben ik een aantal maanden verder, en inmiddels kan ik in het grote geheel ook de positieve kant van de situatie zien.

23-04-2017

 

Enkele maanden geleden nam mijn leven een vrij interessante wending: plotseling stond mijn zorgvuldig georganiseerde leven volledig op z’n kop. Meer dan genoeg reden tot paniek! Maar nu ik er objectiever naar kan kijken, zie ik er gelukkig ook de positieve kant van in. Als je je net zo voelt als ik een tijdje terug zal je op dit moment misschien alleen de negatieve kant van je problemen kunnen zien, maar ik hoop dat je er over een tijdje anders naar kunt kijken. En wellicht helpen de lessen die ik heb geleerd je hier een beetje bij!

 

1. Dingen gebeuren met een reden.

Supercliché, maar waar. Achteraf gezien is het om meerdere redenen (waar ik jullie als HoP-lezers maar niet mee zal vervelen) beter dat de stage die ik had gepland niet doorging. Dat neemt niet weg dat ik er heel erg van baalde, maar gezien de omstandigheden kan ik er nu zeker de positieve kant van inzien.

 

2. Elke tegenslag is een leermoment.

Zie de opmerking bij mijn eerste inzicht. Maar nogmaals: dit is misschien meer waar dan je denkt! Hoewel ik genoeg momenten heb gehad dat ik het wel even genoeg vond en wilde dat alles anders was gegaan, ben ik ook ‘blij’ dat alles zo is gelopen. Ik heb namelijk enorm veel geleerd over mezelf en ben tot mega-inspirerende inzichten gekomen. En wat het belangrijkste is: ik besefte dat ik dingen anders moest gaan doen. Ik heb nog aardig wat werk te verzetten, maar ik weet dat ik hier uiteindelijk sterker uit ga komen.

 

3. Als er een deur voor je dichtgaat, gaat er ergens anders weer een open.

Omdat de stage die ik aanvankelijk gepland had niet doorging, moest ik wel verder zoeken naar een andere optie. En terwijl ik toen ik aan deze blog begon nog met een levensgroot probleem zat omdat ik dit jaar wil afstuderen, heb ik inmiddels – wonder boven wonder – een nieuwe stageplek gevonden waar ik direct aan de slag kan! Ik word als webredacteur-die-ook-een-training-voor-jeugd-gaat-ontwikkelen een collega van mijn mede-HoP’er Astrid, dus dat gaat vast errug gezellie worden!

 

Samengevat: het gaat er niet om wat je meemaakt of wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat. Op z’n  Cruijffiaans: elk nadeel heb zijn voordeel!

 

Bron afbeelding: http://colorsoflust.tumblr.com/post/102537042709/missblissfreshstart-always

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: