Pauline HoP

About the author : Leuk dat je mijn blog aan het lezen bent! Ik ben Pauline, eerstejaars research masterstudent en zoekend naar mijn plek in de wereld van de wetenschap. Ik ben benieuwd wat je van mijn blog vond: Laat het achter bij de comments of stuur me een mailtje!

I K H E B E E N B A A N

Pauline, Solliciteren en profileren, Werken, Werkveld No Comment

Ik ben er helemaal klaar voor.

 

18 juli schreef ik een blog over mijn afstuderen. Nu, precies 2 maanden later kan ik vertellen dat ik 2 oktober begin met mijn eerste baan!

21-9-2017

Begin juli heb ik gesolliciteerd bij het markt- en onderzoeksbureau waar ik nu mag gaan werken: Ipsos Nederland. Nadat ik een paar weken niets had gehoord (vakantietijd) kreeg ik bericht dat ik op gesprek mocht komen. Helaas kon ik toen niet langsgaan in verband met een vakantie. Ontzettend balen, want ik vond het bedrijf erg leuk en uit de uitnodiging sprak ook enthousiasme. Na een paar weken bleek iedereen in de eerste ronde te zijn afgewezen en mocht ik alsnog op gesprek komen! Pressure, want ze wijzen natuurlijk niet zomaar iedereen af. Toch had ik er een heel goed gevoel bij en ging ik met niet al teveel zenuwen naar het gesprek.

 

Het eerste sollicitatiegesprek voerde ik met twee leden van het team waar ik voor solliciteerde en we hadden meteen een klik. Ze stelden mij op mijn gemak door eerst over het bedrijf te vertellen, waarna ik mijn cv en brief mocht toelichten. In dit gesprek werd al meer duidelijk over de bedrijfscultuur en wat ze precies voor werk doen. Na het gesprek was ik alleen nog maar enthousiaster en was het ook duidelijk dat ik naar de tweede ronde mocht.

 

Deze ronde bestond uit een assessment en een kort gesprek met een ander teamlid. Na deze ronde kon ik minder goed inschatten hoe het was gegaan, omdat je alles inlevert en niet direct feedback krijgt. Toen was het wachten en wachten op het verlossende telefoontje een paar dagen later. En ik was aangenomen! Groot feest, want van beide kanten lijkt er echt een match te zijn. Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen aan deze nieuwe fase en hoop veel te gaan leren en ook het bedrijf veel te brengen. Ik ben er helemaal klaar voor.

 

De laatste blog

Dit was mijn laatste blog voor HoP. Ik heb sinds april 2016 met veel plezier de blogs geschreven. De 16 blogs hebben mij geholpen om te reflecteren op mijn persoonlijke ontwikkeling en om te oriënteren op het werkveld. Ik wil het HoP team en in het bijzonder Astrid bedanken voor de kans om hier te schrijven. Tenslotte wil ik ook alle lezers bedanken. Het was geweldig om te zien hoe massaal mijn blogs soms gelezen werden en ik heb genoten van alle enthousiaste reacties ik in het offline leven kreeg.

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: