Gastblogger HoP

About the author : Gastbloggers zijn studenten en afgestudeerden met een inspirerend verhaal. Zij vertellen over hun ervaringen, hun kansen, hun wensen, en hun doelen. Het schrijven van een gastblog is een leuke manier om jezelf online te profileren. Heb je interesse in het schrijven van een gastblog? Mail dan naar gastblog @humansofpsychology.nl

Desiree Dresschers, psychologie studente OU, vrijwilliger en blogger: Een website over mijn ervaringen.

Advies en lesgeven, Gastblogger, Profileren, Uncategorized 1 Comment

Desiree

Ik studeer momenteel in deeltijd Klinische psychologie aan de Open Universiteit. We hebben bijna geen colleges maar doen veel zelf met toegestuurd studiemateriaal en online studie-informatie. Na het VWO heb ik twee economische studies gevolgd (op hbo- en WO-niveau). Ik wilde namelijk niet teveel gedoe hebben om aan een baan komen en veel geld verdienen: ik hou nu eenmaal van een luxueuze levensstijl en wil goed voor mezelf kunnen zorgen. Maar omdat de studies niet goed aansloten op mijn interesses noch capaciteiten viel dat plan in het water: of ik werd niet aangenomen als econoom, of nog erger: ik werd ontslagen. Exit economie carrière.


Psychologie vind ik veel leuker: ik vind het zinvoller en de onderwerpen vind ik interessant. Maar vooral het contact met cliënten vind ik leuk. Ik heb 5 jaar bij een grote GGZ-instelling gewerkt op diverse afdelingen (eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving en psychose) en momenteel heb ik twee vrijwilligersbanen als psycholoog bij Korrelatie en jongerencoach in Amsterdam. En binnenkort start ik als vrijwilliger bij 113online (zelfmoordpreventie).

 

Omdat de arbeidsmarkt heel matig is, worden we geacht te netwerken. Op een vacature als psycholoog, als die er al zijn, komen vaak honderden reacties binnen en zie dan maar eens op te vallen. Mede daarom ga ik naar veel lezingen en workshops waar ik mensen uit het werkveld kan ontmoeten. Praatjes maken over ons vak doe ik graag en je hoort nog eens wat over mogelijkheden qua werk. In de twee jaar dat ik stad en land afreis (maar meestal naar het NIP-kantoor in Utrecht) heb ik schriften vol informatie volgeschreven over lezingen op allerlei gebied: van depressie tot trauma tot extremisme.

 

Omdat ik het zonde vond dat deze info in mijn kast lag te verstoffen is mijn broer, die IT-er is, zo vriendelijk geweest om een site voor mij te maken. Hierop kan ik alle informatie kwijt. Ik schrijf met plezier alle info op en maak een korte en bondige samenvatting zodat mensen snel op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes op ons vakgebied. Deze plaats ik vervolgens op mijn site en verspreid ik via Twitter,  LinkedIn en Facebook. Zo blijven mijn vakgenoten op de hoogte van het laatste nieuws en werk ik aan mijn naamsbekendheid.

 

Bekijk haar website, klik hier!

 

 

Zou jij net als Desiree ook een gastblog willen schrijven? Wij van Humans of Psychology zijn nog op zoek naar gastbloggers die iets willen vertellen over hun loopbaan, ervaringen en reis van psychologiestudent naar psycholoog. Stuur een mail naar gastblog@humansofpsychology waarin je kort vertelt wie je bent, wat je doet en wat jij met anderen zou willen delen. Mogelijk nodigen wij jou dan uit voor een gastblog. We kijken uit naar je reactie!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

1 Comment

  • Hugo on mei 28, 2016

    Hey Desiree,

    Als ik op de link naar je site klik, krijg ik het bericht dat de site niet bereikbaar is. Het zou misschien aan mij kunnen liggen, maar andere sites werken wel. Verder leuk stukje!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: