De auteurs

De auteurs

 

Één gezellig team, met zowel gemotiveerde studenten als afgestudeerden. Wij inspireren jullie graag bij de reis van studie naar het werkveld. Bij dezen willen wij ons graag even voorstellen:


Astrid: Oprichter, eindredacteur en auteur

foto astrid

I am  human of psychology…

Hallo allemaal! Mijn naam is Astrid, een gepassioneerde studente klinische gezondheidspsychologie (master) met levenservaring en zelfkennis. Mijn doel was om een onafhankelijk platform te creëren waar studenten en afgestudeerden (richting psychologie) elkaar een duwtje in de rug en een klopje op de schouder konden geven. Ik word geprikkeld door alles wat potentie heeft om te groeien en te bloeien, en hieruit blijk dan ook één van mijn andere hobby’s: bloemschikken. Het is mijn passie om anderen te ondersteunen en te begeleiden waardoor zij het beste uit zichzelf kunnen halen door middel van mijn empathische vermogen, positieve aanpak, en een dosis humor. Naast mijn studie, werk, vrijwilligerswerk en vrijetijdsbesteding ga ik mij deze periode bezighouden met mijn zelfontwikkeling als psychologiestudent. Ik ga jullie telkens informeren over algemene concepten die belangrijk zijn voor de zelfontwikkeling van de psycholoog / student in het algemeen, maar zal hier ook een persoonlijke twist aan geven. Ik ga hierbij op zoek naar mijn eigen persoonlijke succesformule die mij uiteindelijk zal brengen naar het werkveld. De reis die ik afleg zal ik beschrijven door middel van (persoonlijke) blogs. Ik hoop jullie allemaal mee te nemen in mijn reis, en jullie daarbij te inspireren en te motiveren.

Je kunt mij bereiken via: astrid@humansofpsychology.nl

linked_in_icon

Blogs van Astrid:

 


Eva: Auteur

0baafbb

I am  human of psychology…

Mijn naam is Eva de Haan en ik ben onderwijspsychologe. Ik heb zelf met veel plezier gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en tegenwoordig ben ik werkzaam als studieadviseur bij een beta-opleiding. Ook al ben ik nu aan het werk, ik ben nog lang niet uitgeleerd. Je kunt soms op onverwachte plaatsen en momenten heel wat wijzer worden. Binnen HoP hoop ik jullie wat wijzer te maken over (af)studeren, werken, en de wereld buiten de gebaande paden van de psychologie.

Je kunt mij bereiken via: eva@humansofpsychology.nl

linked_in_icon

Blogs van Eva:

 


Ghislaine: Auteur

p1050860-kopieI am  human of psychology…

Hallo, ik ben Ghislaine! Mensen motiveren zichzelf te helpen en ze vervolgens te zien opbloeien, is iets wat ik graag doe, wat leidde tot mijn studiekeuze. Nu dat ik mijn Master heb, ben ik klaar voor de volgende uitdaging: het vinden van werk! Ik begeleid nu parttime tieners, maar heb inmiddels in de verslavingszorg, specialistische en basis GGZ gewerkt, onderzoek gedaan en ervaring opgedaan in loopbaanbegeleiding. Breed dus, waar ik bewust voor kies, maar uiteindelijk trekt werken in de specialistische/verslavingszorg of een coaching rol in de loopbaanbegeleiding me het meest en in deze gebieden zoek ik ook werk. Verder schrijf ik nu een boek over loopbaanadvies, werk ik aan een onderzoeksproject over de rol van muziek binnen psychologie (ik componeer en speel gitaar, muziek is mijn andere grote passie)en schrijf ik stukken voor HOP. Mijn redenen? Naast dat ik van schrijven houd, laat ik graag mijn stem horen en wie weet hebben anderen wat aan mijn ervaringen;).

Je kunt mij bereiken via: ghislaine@humansofpsychology.nl

linked_in_icon

Blogs van Ghislaine:


Hugo: Medeoprichter, auteur en content beheerder

9ad67c2f4086b0234c0914925b77d41a

I am  human of psychology…

Ik ben Hugo en ik studeer de master klinische neuropsychologie. Ik ben iemand die zich goed kan inleven in anderen, ben gedreven om mensen te helpen en vind het belangrijk om vriendelijk en respectvol met mijn medemens om te gaan. Neuropsychologie trekt mij, omdat je daar ook een deel de biologie en anatomie van de mens meekrijgt en hoe dit meespeelt in het ontstaan van pathologie in de breedste zin van het woord.  En daarmee hoe ons centrale zenuwstelsel centraal staat voor alles wat we zijn en doen.

Ik doe mee aan dit project, omdat ik meer duidelijkheid wil over wat ik kan doen en wat ik moet doen om als (neuro)psycholoog aan werk te komen als ik klaar ben met mijn studie. Daarvoor wil ik inspiratie halen uit gesprekken met afgestudeerde psychologen, maar dat kunnen ook mensen zijn die hetzelfde doen als psychologen, zonder onze wetenschappelijke opleiding. Tegelijkertijd creëer ik door mijn gesprekken een netwerk en profileer ik mijzelf door te bloggen over mijn ervaringen.

Je kunt mij bereiken via: hugo@humansofpsychology.nl

linked_in_icon

Blogs van Hugo:


Inge: Auteur

aaeaaqaaaaaaaazsaaaajdbmmdq1otgzlti3yjetngvhyy04mzjjltnizmu5m2u5nzblzq

I am  human of psychology…

Hoi, ik ben Inge! In 2011 ben ik afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na 2 jaar te hebben gewerkt als consultant, ben ik momenteel aan het promoveren aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik doe hier onderzoek naar job crafting (hoe kun je je werk zo leuk mogelijk maken). Naast mijn PhD ben ik vanaf 1 oktober 2016 mijn eigen bedrijf begonnen: Hulshof Career Development (www.hulshofcareerdevelopment.com). Als ZZP-er ondersteun ik bedrijven en medewerkers op het gebied van werkbeleving, trainingen, workshops en advies zodat mensen hun talenten kunnen inzetten en het maximale uit zichzelf halen.
In mijn blogs wil ik de arbeids- en organisatiepsychologie op de kaart zetten binnen Humans of Psychology. Wil jij meer weten over training, selectie, werkplezier, bevlogenheid en talentontwikkeling? Ik ga er de komende tijd mee aan de slag. Ook hou ik jullie op de hoogte over het opzetten van mijn eigen bedrijf, want een bedrijf opzetten is één. Een bedrijf draaiende krijgen is heel wat anders. Ik wil jullie laten zien hoe leuk het is je dromen te volgen en je passies na te jagen. Maar dan wel op een eerlijke manier, met ups én downs. Op die manier hoop ik jou te inspireren ook het beste uit jezelf te halen en dat te gaan doen waar jij blij van wordt.

Je kunt mij bereiken via: inge@humansofpsychology.nl

Blogs van Inge:

 


Lisette: Auteur

Foto lisette

I am  human of psychology…

Hi allemaal, ik ben Lisette! In november 2015 ben ik afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog en nu probeer ik wijze beslissingen te nemen die mijn carrière moeten gaan vormgeven. Ik werk momenteel in een positie waar recentelijk veel over te doen is geweest en waar de meningen ontzettend over verdeeld zijn: in een werkervaringsplek. Hoe ik me geprofileerd heb tijdens mijn studie en of dat nu zijn vruchten afwerpt? Hoe het nu echt is om in een werkervaringsplek te werken en wat je tegenkomt in de praktijk? Ik ga het jullie allemaal vertellen!

Je kunt mij bereiken via: lisette@humansofpsychology.nl

 

Blogs van Lisette:

 


Manon: Auteur en content beheerder

foto manon

I am  human of psychology…

Hallo allemaal, ik ben Manon! In september ben ik begonnen met de master Child and Adolescent Psychology. Ontzettend interessant en leuk dat ik nu eindelijk mijn kennis eens in de praktijk kan brengen, maar de opleiding bereidt je voor op het werken met klinische problemen – en laat mijn interesse daar nu juist niet liggen…

Het liefst wil ik trainer worden, maar hoe kom je daar terecht met een master die zich voornamelijk richt op de klinische ontwikkelingspsychologie? Geen idee, maar daar hoop ik met dit project achter te komen! Door middel van gesprekken met mensen uit het werkveld wil ik niet alleen informatie krijgen over de manier waarop je trainer kan worden, maar ook over wat je als trainer nu precies doet. Alles wat ik te weten kom zal ik beschrijven in mijn blogs.

Je kunt mij bereiken via: manon@humansofpsychology.nl

 

Blogs van Manon:


Michelle: Recruiter en auteur

Foto michelle

I am  human of psychology…

Hi allemaal, ik ben Michelle. Ik ben een Economic & Consumer Psychology masterstudente. Buiten het studeren en koffiedrinken om, schrijf en teken ik graag over alles om mij heen. Ik spreek graag met andere studenten over hun ervaringen en vraag mij voortdurend af waarom mensen zijn zoals ze zijn. Antwoorden op mijn vragen zet ik dan om in blogs of korte strips.
Bij Humans of Psychology zal ik gaan bloggen over de weg van het ontdekken in wat je leuk vindt naar het omzetten van een baan die hier op aan sluit. Tijdens de bachelor zijn er steeds al keuzes gemaakt over welke richtingen wel of niet aanspraken, maar tijdens de master is de focus erg gericht op de toekomst en het vinden van werk. Het gaat steeds allemaal om geld en carrière maken, maar liever zoek ik iets dat écht bij mij past. Iets waar ik gerust veertig jaar wil werken, ook al kost het meer moeite om te vinden. Hopelijk kan ik jou op weg helpen in balanceren tussen wat je wilt qua baanzekerheid en plezier in het werk. Ik wens je veel succes met de studie en veel plezier met het lezen van de blogs!

Je kunt mij bereiken via: michelle@humansofpsychology.nl

linked_in_icon

Blogs van Michelle:

 


Michelle C: Auteur

img_4974I am  human of psychology…

Hi! Mijn naam is Michelle en ik ben afgestudeerd psychologe en heb mijn eigen psychologie praktijk in het hartje van Amsterdam. Een droom die in 2016 eindelijk werkelijkheid is geworden! Naast het uitvoeren van mijn vak kun je mij vaak vinden in het park, om te genieten of om te rennen. Daarnaast is hockey ook een passie. Oorspronkelijk kom ik uit het Zuiden des lands en reis dan ook nog vaak terug om familie en vrienden hier te bezoeken. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en verdiep me graag in nieuwe, interessante dingen. Daarom volg ik nog steeds vakgerelateerde opleidingen en bezoek lezingen. In mijn blogs voor HoP wil ik jullie hiervan deelgenoot maken. Ik zal dan ook niet alleen bloggen over het starten (en onderhouden) van een eigen praktijk, maar ook mensen uit het vak benaderen voor een interview en kritische, belangrijke onderwerp uit de psychologie belichten. Als student liep ik vaak tegen bepaalde zaken aan, hierover geef ik graag tips en wellicht is dit handig voor de studenten onder jullie. Schroom overigens niet om ons te benaderen voor interessante onderwerpen waarover jullie meer willen horen, wie weet kan ik dan voor jullie hiervoor op pad gaan! Wil je meer over mijzelf lezen, bezoek dan eens mijn LinkedIn profiel, en anders: veel leesplezier!

Je kunt mij bereiken via: michellec@humansofpsychology.nl

linked_in_icon

Blogs van Michelle C:


Pauline: Auteur

pauline

I am  human of psychology…

Hallo allemaal! Mijn naam is Pauline en ik ben momenteel tweedejaars Research Master student in de track Cognitive Neuroscience. Ik ambieer een academische carrière en ga jullie op deze manier op de hoogte houden van de weg daar naartoe. Wil jij weten wat er zo gaaf is aan werken in de wetenschap en hoe je ook op die manier kunt bijdragen aan de maatschappij? Wil jij weten hoe je je moet profileren op het moment dat bestuurservaring en vrijwilligerswerk niet relevant zijn? Ik hoop het de komende tijd allemaal uit te vinden en deel het graag met je in mijn blogs.

Je kunt mij bereiken via: pauline@humansofpsychology.nl

linked_in_icon

Blogs van Pauline:

 


Saskia: Auteur

876a4629I am  human of psychology…

Rond 2005 was ik zelf student (ontwikkelingspsychologie, Universiteit van Leiden). Nu ben ik docent en werk ik met studenten. Via een kleine omweg. Mijn eerste droom was om in de kinder- en jeugdpsychiatrie aan de slag te gaan. Dat is gelukt! Prachtig om met kinderen, jongeren en hun ouders te zoeken naar verbetering. Door het volgen van de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog ging dat nog beter. Zo kwam ik er ook achter dat ik anderen vooral graag stimuleer om dingen te leren. Rechtstreeks of schrijvend, via blogs en artikelen. Hier wilde ik mij nog meer op gaan richten. Ik zocht naar een manier om psychologie en onderwijs met elkaar te combineren. Dankzij een passende vacature was de stap naar het onderwijs snel gemaakt. Sinds 2014 ben ik werkzaam als docent Toegepaste Psychologie bij Hogeschool Saxion in Deventer. Ik geef verschillende lessen, begeleid studenten bij hun stage en bij hun afstudeertraject. Het zoeken naar een baan en alles wat daarbij komt kijken, is daar zeker onderdeel van! Ik zet mijn ervaring met studeren, werken en onderwijzen graag in bij Humans of Psychology, om iedereen die het psychologische werkveld in wil gaan te inspireren en te motiveren. Naast mijn blogs hier, blog ik ook over mijn ervaringen binnen het onderwijs, te volgen via www.sascreaties.nl.

Je kunt mij bereiken via: saskia@humansofpsychology.nl

linked_in_icon

Blogs van Saskia:

 


Gastblogger

Gastbloggers zijn studenten en afgestudeerden met een inspirerend verhaal. Zij schrijven over hun bezigheden op dit moment, hun kansen, wensen en doelen binnen psychologie. Het schrijven van een gastblog biedt jou de mogelijkheid om jezelf online te profileren. Interesse? Mail dan een opzet van een gastblog naar gastblog@humansofpsychology.nl

Vermeld: jouw naam, jouw studierichting, Universiteit (indien van toepassing), wat jij doet om je kansen te vergroten (binnen en buiten je studie), de keuze voor psychologie, jouw doel binnen psychologie (en eventueel wat jij nodig hebt om dit doel te bereiken).

 

Gastblogs:


Wij bedanken voor zijn / haar bijdrage:

Rowena: Auteur

rowena