Pauline HoP

About the author : Leuk dat je mijn blog aan het lezen bent! Ik ben Pauline, eerstejaars research masterstudent en zoekend naar mijn plek in de wereld van de wetenschap. Ik ben benieuwd wat je van mijn blog vond: Laat het achter bij de comments of stuur me een mailtje!

(Zo goed als) AFGESTUDEERD! Wat nu?

Pauline, Toekomstperspectief, Uncategorized, Werken No Comment

Laat maar komen die nieuwe fase!

2017-07-12

 

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik bijna klaar ben met mijn master. Ondertussen zijn de laatste opdrachten ingeleverd en is mijn scriptie nagekeken. Kortom: Bijna afgestudeerd! In diezelfde blog schreef ik over waar ik het afgelopen jaar tegenaan ben gelopen, namelijk dat promoveren op dit moment voor mij niet de goede keuze is. Wat ik dan wel moet gaan doen komend jaar was op dat moment nog niet duidelijk, maar daar heb ik ondertussen een beter beeld van.

We kennen allemaal de verhalen over psychologie en de daarmee samenhangende baankans of een gebrek daaraan. Toch moet ik zeggen dat ik niet bang ben (geweest) voor deze tijd van afstuderen en solliciteren. Ik zie het als een nieuwe uitdaging om uit te gaan werken wat mijn profiel op dit moment precies is en welke vacatures daarop aansluiten.

Maar hoe doe dat nu eigenlijk, uitwerken wat je profiel is en welke eerste stap in je loopbaan daarbij past? Ik heb gelukkig veel vrienden die op dit moment in de fase van afstuderen zitten. Hierdoor kan ik met veel mensen praten over wat zij van plan zijn te gaan doen en over wat voor mij een goede vervolgstap zou zijn. Het heeft me ook erg geholpen om gewoon te gaan googlen op vacatures. Door een paar sites in de gaten te houden en van link naar link te klikken, kwam ik vrij snel een aantal leuke vacatures bij interessante bedrijven tegen.

Op dit moment mik ik enerzijds op vacatures bij bedrijven of instanties waar ik mijn onderzoeksvaardigheden kan toepassen in een maatschappelijke context. Anderzijds zoek ik naar opleidings- of startersfuncties zoals traineeships. Het valt me tot nu toe niet tegen hoeveel vacatures er online komen, dus ik heb goede hoop dat het op redelijke termijn zal lukken om een geschikte eerste baan te vinden. In the meantime blijf ik werken bij verschillende bijbaantjes om bezig te blijven en wat geld te verdienen. Laat maar komen die nieuwe fase!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: