Hugo HoP

About the author : Hoi, ik ben Hugo en ik ben student Klinische Neuropsychologie. Ik ben graag bezig mijzelf te ontwikkelen en steeds meer te leren over mijzelf. Dat is ook waarom ik meewerk aan dit project. Naast leren over mijzelf heb ik de nieuwsgierigheid om eigenlijk van alles te willen weten. Bedankt voor het lezen van mijn Blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Volwassen worden

Auteurs:, Hugo, Netwerken, Neuropsychologie, Onderwerpen:, Profileren, Studeren 1 Comment

“Volwassen worden als psychologiestudent, en alles wat erbij komt kijken.”

"Volwassen worden als psychologiestudent, en alles wat erbij komt kijken."
“Volwassen worden als psychologiestudent, en alles wat erbij komt kijken.”

 

 

Als je bezig bent met je master komt volwassen worden ineens heel dichtbij, en daarbij hoort dat je werk gaat zoeken. Ik krijg van dit idee de kriebels, omdat ik het gevoel heb dat ik daar helemaal nog niet klaar voor ben. Dit beeld wordt bevestigd door het toekomstperspectief dat ik krijg voorgeschoteld over het werken als psycholoog uit persoonlijk contact, maar ook uit artikelen op het internet en zelfs lezingen. Eigenlijk moet je na je opleiding nog een post-master doen en dan wordt er ook nog eens gevraagd naar dure cursussen die je moet hebben gedaan zoals de CGT (cognitieve gedragstherapie) cursus voordat je echt iets waard bent voor werkgevers. Vaak wordt er ook gevraagd naar werkervaring, maar niemand neemt je aan dus moet je werkervaring op doen met een werkervaringsplek waar je een minimale vergoeding voor krijgt. Er zijn namelijk meer psychologen die afstuderen dan dat er banen op de arbeidsmarkt zijn.

 

 

Het toekomstperspectief was nog wel een stuk rooskleuriger toen ik begon met studeren in 2010, maar zelfs toen was het al duidelijk dat ik genoeg ‘concurrentie’ had. Ik heb mijn master niet om die reden gekozen, maar klinische neuropsychologie werd een paar jaar geleden nog aangekaart als de master met een goed banenperspectief vanwege de toenemende vergrijzing van Nederland. Inmiddels is dit door de veranderingen in de zorg waardoor zorgverzekeraars heel veel macht hebben en er veel bezuinigd moet worden ook voor ons niet meer zo, waar bijkomt dat het aantal studenten dat klinische neuropsychologie studeert de afgelopen tijd verdubbeld is. Voor mij genoeg reden dus om mij zorgen te maken over de opties die ik heb als ik ben afgestudeerd.

Ik ben veel gegroeid en heb veel geleerd de afgelopen jaren, over mijn capaciteiten hoef ik mij dus geen zorgen te maken. Dus waar moet ik me wel op richten om mezelf te onderscheiden? Waar liggen mijn kansen en wie weet wat die zijn? Daarvoor ga ik in mijn eerste blogs op zoek naar informatie van mensen die al werken in de psychologische hulpverlening en wil ik erachter komen hoe zijn van hun opleiding op hun huidige werkplek zijn beland en wat zij denken dat je tegenwoordig nodig hebt om aan werk te komen, het huidige klimaat in de psychologische hulpverlening qua behandelen; wat is ‘hot’. Verder ga ik ook vertellen wat ik doe om mijzelf te profileren, hoe ik dat ervaar en hoe ik denk dat dit bijdraagt aan mijn kansen op een baan later. De komende weken zullen daar een aantal blogs over verschijnen, houd ze in de gaten!

Tot schrijfs!

 

Hugo

 

Wil je meer lezen over profileren? Klik dan hier!

Wil je meer lezen over netwerken? Klik dan hier!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

1 Comment

  • Annemijn on december 1, 2015

    Erg interessant! Kan niet wachten op de volgende blog.
    Je schrijfstijl is in iedergeval erg plezierig om te lezen

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: