Hugo HoP

About the author : Hoi, ik ben Hugo en ik ben student Klinische Neuropsychologie. Ik ben graag bezig mijzelf te ontwikkelen en steeds meer te leren over mijzelf. Dat is ook waarom ik meewerk aan dit project. Naast leren over mijzelf heb ik de nieuwsgierigheid om eigenlijk van alles te willen weten. Bedankt voor het lezen van mijn Blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Vallen en opstaan op ‘de wegen naar Maastricht’

Hugo, Neuropsychologie, Solliciteren en profileren, Studeren No Comment

vallen-en-opstaan

Een poos geleden (april alweer) heb ik een blog geschreven over het feit dat ik mij voor een nieuwe studie wilde gaan inschrijven in Maastricht. Het beginnen aan een nieuwe studie is niet doorgegaan, maar ik wilde nog steeds met mijn vriendin meegaan naar Maastricht. In deze blog zal ik vertellen hoe dat is gelukt en wat voor interessante uitdagingen op mijn pad zijn gekomen.

Ik wilde in Maastricht aan een research master gaan beginnen, omdat ik had gemerkt dat het idee om later wetenschappelijk onderzoek me steeds meer begon te trekken, maar dat idee was misschien nooit zo sterk bij mij binnengekomen als ik niet mee was gegaan naar de masterdag van Maastricht University met mijn vriendin en over de master Cognitive Neuroscience daar had gehoord. Zoals ik al zei ben ik niet aan die studie begonnen (mijn inschrijving was niet in overweging genomen, de reden daarvoor staat in deze blog, waarin ik er iets te lang over uitweid), maar ik woon nu wel met mijn vriendin in Maastricht en ik ben begonnen met een scriptieplek daar.

Toen ik hoorde dat ik mijn inschrijving voor de opleiding niet eens in overweging was genomen was ik erg teleurgesteld, maar tegelijkertijd betekende dit voor mij dat ik mijn master Klinische Neuropsychologie kon afmaken. Dus de klap kon ik wel hebben. De inschrijving voor die opleiding had veel tijd en energie gekost, maar het had er bijvoorbeeld ook voor gezorgd dat ik mijn cv had bijgewerkt en daar een Engelse versie van had en daarbij had ik ook nog geoefend met het schrijven van motivatiebrieven (in het Engels).

De volgende stap zou zijn om te proberen een scriptieplek in Maastricht te vinden. Op de site van de universiteit/faculteit kon ik niets vinden, dus begon ik met mijn ‘guerrillatactiek’. Ik deed een aantal keer een oproep op LinkedIn en op de Facebookpagina van psychologiestudenten Maastricht en de universiteit. Daarnaast heb ik de secretaresse van de afdeling Neuropsychologie gemaild en heb ik zelfs een interessant onderzoek gemaild dat een oproep deed voor deelnemers.

Ook heb ik geprobeerd online instellingen te vinden waar mogelijk nog onderzoek gedaan werd met een neuropsychologisch kader en op een gegeven moment ben ik ook gewoon onderzoekers aan Maastricht University gaan mailen waardoor ik, via omwegen die ik niet eens meer kan bedenken, bij hun onderzoek terecht kwam.

De secretaresse heeft nooit gereageerd (het grappige is dat toen ik mijn stageplek had ik weer met haar te maken kreeg) en vanuit dat eerder genoemde onderzoek dat ik mailde werd mij verteld dat scriptieplekken voor de masterstudenten bekend gemaakt worden (deze persoon had het idee dat ik aan een master ging beginnen). Daaruit kon ik wel zo ongeveer opmaken dat scriptieplekken binnen de universiteit niet naar buiten worden geadverteerd. Ze was wel erg behulpzaam en gaf me een contactpersoon naar wie ik een officiële sollicitatie kon sturen. Alleen had de strategie ‘interessante onderzoekers binnen de faculteit Psychologie en Neurowetenschap lastigvallen’ toen al zijn vruchten afgeworpen. Ik had een leuk gesprek met een onderzoeker die tevens hoogleraar was aan Maastricht University en kort daarna bevestigde dat ik bij haar mijn scriptie mocht gaan schrijven.

Toen ik voor mijn klinische stage al bezig was met solliciteren voor scriptieplekken en heel vaak werd afgewezen had ik nooit verwacht dat ik een plek binnen zou halen op de manier waarop mij dat nu is gelukt. Nu loop ik stage bij twee supertoffe en ervaren wetenschappers en kan ik binnenkort kijken naar EEG-data die zijn afgenomen bij Parkinsonpatiënten met een ‘Deep Brain Stimulation’-elektrode.

Zolang jij doorbijt zijn er allerlei manieren om te bereiken wat je wilt.

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: