Eva HoP

Twijfelen tijdens je studie: Is er Meer?

Eva, Studeren, Toekomstperspectief, Werken No Comment
Twijfelen tijdens je studie: Als je in de collegebanken zit -en ook als je Humans of Psychology leest- word je ermee overspoeld: studeren, keuzes maken, solliciteren, werken.. Natuurlijk is een baan die brood op de plank brengt en waar je zelf ook niet al te ongelukkig van wordt een belangrijk aspect van je leven. Maar, is er meer? 
 Over twijfelen tijdens je studie. Maak je wel de juiste keuzes? Loopt het allemaal wel goed af? Zal ik die droombaan krijgen?
14-06-2017

Omdat ik nu zelf wat verder van mij studie af sta, kan ik met wat meer nuchterheid kijken naar het proces van (af)studeren en solliciteren. een hele lange tijd kon ik dat niet. Op dag 1 van mijn studie werd de klassieker in de collegezaal gedaan: kijk naar links, kijk naar rechts, 1 van jullie drieën zit hier volgend jaar niet meer. De toon was daarmee gezet; je moest niet denken dat dit makkelijk zou worden. Ook bij de vele (netwerk)evenementen daarna werd duidelijk gemaakt: om een leuke baan in het vakgebied van psychologie te vinden, moet je wel heel erg bijzonder zijn. Bijzonder hard werken, een bijzonder goed netwerk hebben, je bijzonder inzetten om jouw doel te bereiken. 

Er is meer in het leven

Naarmate het afstuderen dichterbij kwam werd de kwestie -ook voor mij- steeds belangrijker. Maakte ik wel de juiste keuzes? Wat nou als ik toch voor een klinische stage had gekozen, was dat niet toch beter geweest? Heb ik wel het juiste afstudeeronderwerp gekozen? De verhalen van vele pas-afgestudeerden hielpen niet mee om een beetje optimisme te krijgen. Zou ik na mijn afstuderen in Het Grote Zwarte Gat vallen en de rest van mijn leven moeten vakkenvullen?
Zo liep het niet.En ook voor de meeste anderen, liep het niet zo dramatisch af. Krijg je meteen de droombaan waar je al jaren op hoopt? Misschien. Misschien niet. En misschien is die droombaan helemaal niet de droom die je dacht dat het zou zijn. Besef dan ook dat er meer is in het leven. Een relatie, een paar goede sociale contacten, een fijne plek om te wonen, een paar uur per week besteden aan (uit de hand gelopen) hobby’s.. Juist dat is wat het leven fijn en interessant maakt. En die baan? Die komt wel een keer. Of niet, en ook dan gaat het leven door.
Wat verdient jouw aandacht?
Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: