Manon HoP

About the author : Mijn naam is Manon en ik studeer Child and Adolescent Psychology. Via dit project ga ik me verdiepen in de mogelijkheden om met deze opleiding trainer te worden. Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Trainer worden: hoe doe je dat?

Kind- en jeugd psychologie, Manon, Sociale- en organisatiepsychologie, Training en interventie, Werkveld No Comment

In mijn vorige blog hebben jullie kunnen lezen over mijn keuze voor een niet-klinische stage binnen een klinische masteropleiding. Om wat meer informatie te krijgen over de mogelijkheden om trainer te worden en over wat zo’n baan nu precies inhoudt, heb ik contact opgenomen met Suzan Oostvogels. Op mijn uitleg over Humans of Psychology en mijn vraag of ik haar een aantal vragen zou mogen stellen over haar baan, reageerde zij direct heel enthousiast! Ik heb haar een halfuur lang mogen bestoken met al mijn vragen.

Suzans persoonlijk verhaal gaat ongeveer als volgt: zij studeerde psychologie en wilde eigenlijk niet met mensen werken die zó diep in de problemen zaten dat zij hun problemen zelf mee naar huis zou nemen. Toen er op de universiteit een man kwam praten die psycholoog en trainer was, wist ze dat dit was wat ze wilde!

Dit deed Suzan besluiten zich in te schrijven voor de master bij de UvA die studenten voorbereid op een carrière als trainer. Op mijn vraag of ze nog iets heeft gedaan om haar kans op toelating te vergroten – er worden namelijk maar tien studenten per groep toegelaten – moet ze een beetje lachen. ‘Dat heb ik wel geprobeerd, maar het is niet gelukt…’ Haar plan om ter voorbereiding stage te lopen bij een trainingsbureau was zeker goed bedacht, maar hier was geen ruimte voor haar. Desondanks werd ze toegelaten tot de opleiding.

Na het afronden van de master werd Suzan aangenomen bij een trainingsbureau, aanvankelijk om trainingen te geven. Na een aantal sollicitatierondes veranderde dit echter in het ontwikkelen van trainingsprogramma’s. Omdat al dat werk achter de computer haar ging vervelen en ze liever direct met mensen wilde werken, ging ze minder werken om tijd te kunnen steken in het opstarten van haar eigen bedrijf. Maar ja, hoe doe je dat? Suzans stappenplan bestond uit het volgen van een opleiding om mindfulness te leren geven, het maken van een website, mensen hiervan op de hoogte stellen via Facebook en LinkedIn, het zoeken naar een locatie en het maken van materialen en een werkboek. Ze benadrukt dat het belangrijk is om moed te hebben om te doen waarin jij gelooft!

Werkdagen als trainer kunnen erg verschillen. Suzan gaf bijvoorbeeld eerst commerciële trainingen, maar gaat nu wat ‘dieper’ door mensen mindfulness aan te leren en hen te helpen bewuster te worden. Zij heeft hier voorheen zelf veel aan gehad, en wilde dit ook aan anderen doorgeven. Daarnaast wilde ze laten zien dat mindfulness helemaal niet zweverig hoeft te zijn, iets wat veel mensen namelijk denken. Mocht je zelf eens een paar oefeningen willen uitproberen: Suzan heeft er een aantal op haar website gezet!

Op dit moment geeft Suzan twee keer per week mindfulnesstraining aan een groep, en soms in het bedrijfsleven. Daarnaast geeft ze zeven yogalessen per week en coacht ze ongeveer twee dagdelen per week. Soms maakt ze programma’s voor trainingsbureaus die ook met mindfulness willen werken, of ontwikkelt ze bijvoorbeeld een training met positieve psychologie en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Suzan helpt met name mensen die last hebben van stress en bijvoorbeeld slecht slapen, niet lekker in hun vel zitten of een burn-out hebben. Daarnaast komen er soms mensen bij haar die moeite hebben met het aangeven van hun grenzen of die loopbaanvragen hebben. Zij helpt hen te ontdekken wat hen belemmert, en wat ze belangrijk vinden. Als ze ACT toepast, bestaat dit uit twee delen: mindfulnessvaardigheden en het ontdekken van je waarden. Zo leren mensen beter omgaan met hindernissen en hier niet van weg te rennen, meer vanuit hun hart en vanuit hun waarden te leven: wat vindt iemand werkelijk belangrijk? Een vraag die Suzan dan stelt en die mij persoonlijk ook aanspreekt, is: ‘Stel je voor dat je 80 jaar bent… Wat voor advies zou je jezelf geven?’
Iets om over na te denken, toch?

Op mijn vraag hoe je dan eigenlijk een training opzet, antwoordt Suzan dat dit begint met het doel van je training: wat wil je ermee bereiken? Vervolgens ga je nadenken over hoe je gaat bereiken dat mensen bepaalde vaardigheden gaan leren. Je deelt dit op in kleine stapjes en bepaalt de volgorde hiervan en welke oefeningen hiervoor geschikt zijn. Wat je dus niet gaat doen, is beginnen met bedenken welke oefeningen je gaat gebruiken!

Ten slotte vraag ik of ze nog tips voor mij heeft. De belangrijkste is: begin gewoon! Ontwikkel een training en geef deze in je eigen huiskamer. Als je dit een paar keer hebt gedaan, kun je een website maken en daarop zetten dat je al ervaring hebt. Dus: trek de stoute schoenen aan!

Er zijn heel veel trainers, maar volgens Suzan heb je als psycholoog wel een voorsprong (gelukkig!). Je kunt je kansen vergroten door jezelf te laten zien: als je weet wat je wilt en waar je blij van wordt, zien anderen dat ook! Ook jezelf specialiseren is belangrijk: kies iets en laat jezelf aan de buitenwereld zien. Dit kan ook door te netwerken (al vindt Suzan dit een vreselijk woord…). Op LinkedIn kun op zoek naar mensen die jouw droombaan hebben en je kunt hun vragen om eens met jou in gesprek te gaan. Zo kun je voor jezelf helderder krijgen wat je wilt en wat daar voor nodig is.

Dat is eigenlijk precies wat wij doen via Humans of Psychology, dus blijf vooral op de hoogte als je meer verhalen van mensen uit het werkveld wilt lezen!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: