Pauline HoP

About the author : Leuk dat je mijn blog aan het lezen bent! Ik ben Pauline, eerstejaars research masterstudent en zoekend naar mijn plek in de wereld van de wetenschap. Ik ben benieuwd wat je van mijn blog vond: Laat het achter bij de comments of stuur me een mailtje!

Tien dingen die ik heb geleerd van twee maanden stage

Neuropsychologie, Pauline, Research, Werken, Werkveld No Comment

Het laatste jaar van de master: daar hoort ook een stage bij. Wat ben ik na twee maanden te weten gekomen?

In mijn geval werd het geen stage bij een bedrijf of klinische instelling, maar gewoon op de universiteit. Terugkijkend op deze periode kom ik tot de conclusie dat de leercurve heel steil is geweest, iets wat iedere beginnend stagiair zal herkennen. Ik heb nooit eerder stage gelopen en stapte er daarom met weinig verwachtingen in, maar hoe je het ook wendt of keert: het begin is altijd wennen. Ik heb gemerkt dat ondanks dat de plotselinge vermindering in vrije tijd me goed afging, ik wel mijn draai moest vinden in wat er van mij wordt verwacht en hoe ik mijn dagen moet invullen. In dit moment van reflectie leek het me leuk om eens op te schrijven wat ik eigenlijk al heb geleerd, en dat resulteerde in onderstaande lijst!

 

1. Wees assertief.

Grote kans dat je op een afdeling terecht komt die al jaren draait. Met een beetje geluk werk je je al snel in een aantal projecten, maar je blijft de stagiair. Nu zal het per functie en afdeling verschillen hoeveel je mag doen, maar één ding wat ik heb geleerd is dat je assertief mag zijn. Je bent er om te leren en dus mag je best taken naar je toetrekken die je een uitdaging of gewoon erg leuk lijken. Probeer het maximale te halen uit deze periode van leren, daar pluk je later de vruchten van!

 

2. Maak fouten.

Een tweede punt, wat samenhangt met het zijn van stagiair, is dat je fouten mag maken. Als je je hele stageperiode doorkomt zonder fouten te maken ben je óf niet assertief genoeg geweest óf je hebt de voortgang van je project zo dwangmatig bij je begeleider voorgelegd dat er niets mis kón gaan. Natuurlijk wil je je leidinggevende niet teleurstellen, maar met de juiste begeleiding is het maken van fouten broodnodig om je stage tot een succes te maken.

 

3. Hou het lijntje met je begeleider kort.

Ik heb geluk met een begeleider die twee deuren verder zit en wekelijks tijd maakt voor de stagiaires, maar hoor ook vaak andere verhalen. Als stagiair heb je recht op begeleiding en in mijn opinie is het beter om de contactmomenten frequent en kort te laten plaatsvinden, dan één keer per zes weken een paar uur te gaan zitten. Door regelmatig korte contactmomenten in te plannen blijf je scherp en krijg je weer nieuwe inspiratie en energie. Dit verhoogt ook nog eens de productiviteit, waardoor je leidinggevende uiteindelijk ook veel meer aan je heeft.

 

4. Onderhoud goed contact met je mede-stagiairs.

Behalve met je begeleider, heb je natuurlijk ook veel te maken met mede-stagiairs. Tegelijk met mij zijn er nog een aantal stagairs begonnen, waarmee ik samenwerk in een aantal projecten. Hoewel ik soms hoor dat de sfeer onder stagiairs erg competitief kan zijn, is dit bij ons gelukkig niet het geval. Ik heb gemerkt dat goed onderling contact het werk zoveel makkelijker, efficiënter en leuker maakt dat ik iedereen zou aanraden om hier je best voor te doen. Als er dan toch een vervelend type bij zit: blijf aardig en professioneel, dan heb jij het in ieder geval ‘niet gedaan’.

 

5. Investeer in collega’s.

Naast je begeleider en medestagiaires, lopen en waarschijnlijk nog wel meer collega’s op de afdeling rond. Nu kun je denken: ik zit hier toch maar een paar maanden en heb genoeg vrienden, waarom zou ik mijn energie aan mijn collega’s besteden? Toch hebben de afgelopen twee maanden mij duidelijk gemaakt dat investeren in (tijdelijke) collega’s tot veel nieuwe inzichten en leuke moment leidt. Zo hebben wij pas een uitje gehad met het lab, wat bestond uit een spel in de stad, een borrel en etentje. Ik moest er mijn vrije vrijdagmiddag voor inleveren, maar dat was het zeker waard. Je bouwt samen ervaringen op, wat het werk leuker en het contact beter maakt. Zoals mijn vriend altijd zegt: werkgerelateerde gesprekken worden veel makkelijker als je ook met elkaar kunt lachen.

 

6. Werk 75% van de tijd ‘op kantoor’.

Toen mijn stage begon hebben we afgesproken dat ik vier dagen zou werken en dat dit thuis mocht als we geen afspraken hadden en de praktische uitvoering van de projecten het toeliet. Ik vind thuis werken heel relaxt. Lekkere zelfgemaakte cappuccino, verse lunch en niet te moeilijke kleding. Zeker als je ver moet reizen is er best iets voor te zeggen om veel thuis te werken. Maar er is een maar. Als je niet aanwezig bent op je stagelocatie mis je af en toe toch mededelingen of afspraken die worden gemaakt. Je bent via de e-mail minder toegankelijk dan wanneer je ter plekke op je stoel zit. En je mist het directe contact met collega’s. Daarom hou ik de 75%-regel aan, wat voor mij neerkomt op één dag thuis en drie dagen ‘op kantoor’. En dat werkt goed.

 

7. Plan werkzaamheden slim gedurende een dag.

Zoals gezegd heb ik totaal geen moeite met het vroege (7:30u, dus niet echt vroeg hoor..) opstaan, maar ik heb in de eerste week al gemerkt dat mijn energieniveau wisselt gedurende de dag. Daarom probeer ik mijn verschillende werkzaamheden (organisatorisch, denken, schrijven, vergaderingen) voor zover ik dat kan bepalen, zo te plannen dat het hiermee samenvalt. Zo begin ik de dag met wat praktische regeldingen en het verwerken van mails. Na een eerste kop koffie ben ik op mijn scherpst tot ongeveer de lunch, dus die uren gebruik ik voor werkzaamheden waar goed nadenken van belang is. Vergaderingen en meetings plan ik het liefst in de middag, net als werkzaamheden als schrijven en dingen uitwerken. Natuurlijk verschilt het per persoon hoe scherp je bent door de dag heen, maar het heeft mij in ieder geval geholpen om hier even bij stil te staan en werkzaamheden daarbij passend te plannen.

 

8. Eén groot project of veel kleine verschillende?

Waar ik een tijdje geleden tegenaan liep is dat ik in veel projecten betrokken was, maar nergens echt een substantiële bijdrage aan leverde. Op die manier praat je overal een beetje over mee, maar produceer je niet echt iets en heb je weinig verantwoordelijkheid. In overleg met mijn stagebegeleider heb ik toen één project toegewezen gekregen waar ik zelf aan mag gaan werken en blijf ik daarnaast betrokken in twee projecten waar ik vooral meedenk en af en toe iets voor regel. Op die manier leer ik om zelf een project te draaien én krijg ik ook nog wat van de andere projecten mee.

 

9. Hou bij wat je doet.

Of je nou bij veel verschillende zaken betrokken bent of vooral verantwoordelijk bent voor één groot project: hou bij wat je regelt, leert en doet. Dit scheelt je een hoop terugzoeken in mails en documenten als je je stageverslag aan het schrijven bent én is handig voor je stagebegeleider. Door dagelijks of wekelijks te noteren wat je doet is het voor hem/haar makkelijker je werk te beoordelen en kun je ook zelf bijhouden of je je tijd goed besteedt. Meestal moet je je uren toch wel bijhouden, dus erbij zetten wat je in die uren hebt gedaan is een kleine moeite.

 

10. Wees niet bang om je ambities te uiten.

Voor de meesten is een stage onderdeel van het afstuderen, maar ergens dient het natuurlijk een dubbel doel. Een kijkje in het werkveld is ook een opstapje naar dat werkveld. Sinds ik heb verteld dat ik de ambitie heb om te promoveren (wat best spannend was, het blijft toch een beetje bold), heeft mijn stagebegeleider alleen maar heel erg meegedacht en mij aan allerlei mensen gelinkt. Of er daadwerkelijk iets uitkomt is natuurlijk altijd onzeker, maar je kent het wel: niet geschoten is altijd mis!

 

Als je ook stage loopt: veel succes! Als je nog stage gaat lopen: maak er wat van, het is een leuke en leerzame tijd!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: