Astrid HOP

About the author : Mijn naam is Astrid en ik ben studente gezondheidspsychologie. Ik heb affiniteit met medische psychologie en positieve psychologie. Mijn schrijvers doel is zelfontwikkeling. Bedankt voor het lezen van mijn Blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Studenten met ambities: Een studie gerelateerde bijbaan (consultancy en HR)!

Advies en lesgeven, Astrid, Sociale- en organisatiepsychologie, Werkveld No Comment

Enige tijd geleden kwam ik in contact met Anique van Eijk. Zij is nog niet zo lang geleden afgestudeerd in de richting Occupational Health aan de Universiteit van Leiden. Anique heeft idealen wat betreft studenten en mensen die op zoek zijn naar wat ze willen. Ze wilt mensen daar graag bij helpen. Ze richt zich daarbij voornamelijk op de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Momenteel traint ze high potentials bij High Potential Academy, waar ik uitgenodigd ben voor een gesprek.

Over Anique

Eerst heeft Anique toegepaste psychologie gestudeerd. Daarnaheeft zij pre-master, en vervolgens de master Occupational Health gevolgd aan de Universiteit van Leiden. Tijdens haar studie heeft ze een trainers vak gevolgd (Trainers Course Communication Skills) en een vak, interpersoonlijke beroepsvaardigheid, gegeven op de Universiteit. Ze heeft zich verdiept in de onderwerpen: burn-out klachten onder jongeren, work-life conflicten en zelfontwikkeling. Door middel van koffie-dates en oriëntatie gesprekken heeft zij zich verdiept in het werkveld, en haar netwerk uitgebreid. “Veel koffie drinken en op borrels vertellen wat je leuk vindt, dan komt het allemaal vanzelf op je af. Door wat ik heb gedaan weet ik wie ik ben. Dat straal ik ook uit. Ik ben tijdens mijn masterfase dan ook heel erg op zoek gegaan naar mijn identiteit, en dat heeft mij zeker geholpen.”

High Potential Academy

Bij High Potential Academy werkt Anique als community assistant, en verzorgt zij trainingen, existentiegesprekken en coaching gesprekken voor studenten en young proffesionals binnen de leeftijd 20-25 jaar. “Ik houd mij bezig met het trainen van hoogopgeleid talent dat zelfkritisch is en aan de slag wilt met vragen als wie ben ik en wat kan ik. Bij ons selectiemodel kijken we eerst naar de persoon door middel van zelfontwikkeling en zelfreflectie. Daarnaast verzorgen wij trainingen als sollicitatietrainingen en existentiegesprekken. Dit zijn gesprekken waarbij iemand uit het werkveld komt vertellen over zijn / haar werk en leven. Zo kun je je goed oriënteren op de arbeidsmarkt.

Hoewel het bedrijf High Potential Academy zich voornamelijk richt op high potentials binnen het bedrijfsleven, bleek na een gesprek dat het ook relevant kan zijn voor psychologiestudenten. “We hebben wel psychologen die via ons aan het werk gaan, soms willen ze consultancy gaan doen, of HR, of ze willen juist een hele andere kant op.” Zo kan het bedrijf High Potential Academy jou helpen aan relevante werkervaring. Ze hebben namelijk veel connecties met bedrijven.

Reflectie

Omdat ik mijzelf nog niet zo richt op welke functie ik later wil bekleden, maar meer op onderwerpen, ben ik ter oriëntatie langsgegaan bij High Potential Academy. Ik voerde daar een gesprek met community manager / coach Katy den Tex. Tijdens dit gesprek heeft zij gereflecteerd op hoe ik overkom. Het viel haar op dat ik erg veel aan mijn haar zit als ik nerveus ben, en dat kan ik zeker niet ontkennen. Ik denk dat dit meer mensen op zal vallen. Het was leerzaam om dit een keer van iemand terug te krijgen.

Ook viel Katy op dat ik eigenlijk best goed weet wat ik wil, en wat ik niet wil. Dit is belangrijk, en dit is ook waar High Potential Academy jou als student bij kan helpen. Een kritische blik op jezelf werpen, en aan de slag gaan met jouw kwaliteiten om het beste uit jezelf te halen. Verder kun je je oriënteren op de arbeidsmarkt, en trainingen en gesprekken voeren om steviger in je schoenen te staan. Daarna kun je deze kwaliteiten testen in het bedrijfsleven, door middel van een gerelateerde bijbaan waar zij jou aan kunnen helpen.

Ben jij een student met ambitie in de leeftijdcategorie van 20 tot en met 25 jaar, en wil jij jouw kwaliteiten aanscherpen en je kansen vergroten op de arbeidsmarkt? Kijk dan eens op www.hipoacademy.nl 

 

 

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: