Michelle HoP

About the author : Ik ben Michelle, afgestudeerd in consumentenpsychologie. Het vinden van balans in baanzekerheid en het vinden van een leuke baan die bij je past, kan erg lastig zijn. Immers wil je ook plezier in het werk dat je doet. Ik hoop je met de blogs een beetje op weg te kunnen helpen door mijn verhaal te vertellen en jullie tips te geven. Veel succes en leesplezier! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt. Laat dit vooral weten door een reactie achter te laten, mij te mailen of op het duimpje te klikken!

1. Profileren met Linkedin – Opzetten profiel

Michelle, Profileren, Solliciteren en profileren 3 Comments

Linkedin. We kennen het allemaal. Het zakelijke Facebook waarop je mensen kunt vinden en zelf gevonden kunt worden door te profileren. Dit kan voor van alles zijn, zoals klanten, werk of collega’s. Linkedin kan je ook prima gebruiken om een stageplaats te vinden. Hoe pak je dit allemaal precies aan? Hier volgt een tweedelig blog over het opzetten van je profiel (1) en handig gebruik maken van Linkedin (2)!

linkedin_stage
Wat zoek jij?

 

Deel I

 

Het aanmaken van een profiel

Aanmelden gaat heel makkelijk via linkedin.com. Er zijn eerst wat algemene gegevens die je in moet voeren. Ook krijg je een overzicht van opties die enkele redenen voor je gebruik van Linkedin weergeven, zoals het zoeken van een baan of het verkopen van je producten. Vink aan wat bij je past.

 

De belangrijke aspecten van een profiel op Linkedin zijn persoonlijkheid, zakelijkheid en aantrekkelijkheid. Dit begint al bij het hebben van een zakelijke foto. Gebruik dus geen vakantiekiekjes! Ook selfies zijn af te raden, je gezicht komt dan niet altijd natuurlijk over (hallo duckface of geconcentreede blik om jezelf goed op de foto krijgen). Vraag dus gerust aan iemand die je kent of diegene een goede, zakelijke foto van je kunt maken. Het is beter om zoveel mogelijk van je gezicht in beeld te hebben. Mensen vinden en herkennen je dan makkelijker via bijvoorbeeld Google. Het toevoegen van een (goede) foto kan ik je dus echt aanraden.

 

Vlak onder je foto vind je een profiellink, beginnend met https://nl.linkedin.com/in/. Hier staan soms wat random cijfers en letters achter. Verwijder deze en vervang het door je voornaam en achternaam. Zo ben je makkelijker te vinden. Een extra tip is dat je deze link op meerdere websites plaatst. Als je bijvoorbeeld blogt, kan je onderaan elke blog je profiellink plaatsen zodat men je makkelijker kan vinden. Zoekmachines merken dit ook op, dus je bent extra goed vindbaar.

Ook kan je contactgegevens neerzetten zoals je e-mailadres. Dit was een moment waarop ik mij bedacht dat mijn oude msn e-mail met bijnamen echt belachelijk was. Ik heb dus een meer zakelijk e-mailadres aangemaakt, met ook gewoon mijn voor- en achternaam zoals bij de profiellink. Als je meerdere e-mailadressen hebt via bijvoorbeeld je werk, kan je deze er gerust bij zetten. Dan ben je tenminste goed bereikbaar.

 

Je cv online

Vervolgens begint het wat saaiere, cv-achtige werk, zoals het toevoegen van je opleiding, ervaring, projecten en vrijwilligerswerk. Linkedin zal je vragen wat algemene dingen in te vullen zoals het bedrijf, je functie, de periode of eventuele cijfergemiddeldes. Om veel moeite te besparen, is het mogelijk om je cv vanuit een word-document te uploaden. Linkedin herkent dan de verschillende informatiestukken en zet deze meteen voor je om. Check wel of Linkedin alles juist heeft herkend. Voeg eventueel foto’s, documenten en presentaties toe als deze een goede indruk geven van jouw kwaliteiten.

 

Soms kan je je afvragen of je alles enkel in het Nederlands moet doen. Mijn master is veelal in het Engels en ik was eerst ook van plan om in het buitenland te gaan werken. Daarom wilde ik mijn profiel in het Engels doen. Als je ook twijfelt over de taal, beantwoord dan eerst de vraag voor jezelf welke taal de mensen voornamelijk spreken die je met Linkedin wilt bereiken. Als je antwoord hierop Nederlands is, dan kan je je basisprofiel het beste in het Nederlands doen. Je kunt altijd nog een extra profiel aanmaken in een andere taal. Als een lezer dan een bepaalde voorkeur voor een taal heeft, zal diegene jouw profiel vinden in de taal van diens voorkeur.

 

Laatste check

Heb je alles ingevuld? Klik dan even op jouw mini-foto rechts bovenin het scherm en klik op de optie privacy en instellingen. Ga vervolgens naar ‘privacy’ en klik op ‘wijzigen’ naast het stukje ‘uw openbare profiel bewerken’. Je ziet nu je profiel zoals andere Linkedingebruikers het zien. Kijk even goed naar je spelling, of alles inderdaad is ingevuld en of de volgorde een beetje logisch is. Je opleiding en ervaring zijn het belangrijkst, dus staan bovenaan het handigst. Kijk ook bij de andere opties van privacy of je profiel openbaar is. Zo ben je makkelijker te vinden en kunnen recruiters zien of jij mogelijk geschikt bent voor een stage bij een bepaald bedrijf.

 

Tevreden over je profiel? Dan kan je nu op zoek gaan naar connecties. Klik hier om daar meer over te lezen in deel twee over Linkedin.

 

Verder lezen?

Michelle (I): Zie jij je stage als een verplichting tot stress of een mooie kans voor je baanoriëntatie? Klik hier voor tips over hoe je een goede aanpak van je stagezoektocht begint.

Michelle (II) Afgewezen bij je stagefavoriet: Toch nog iets positiefs uit je afwijzing halen voor baanoriëntatie? Klik dan hier.

 

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: