Gastblogger HoP

About the author : Gastbloggers zijn studenten en afgestudeerden met een inspirerend verhaal. Zij vertellen over hun ervaringen, hun kansen, hun wensen, en hun doelen. Het schrijven van een gastblog is een leuke manier om jezelf online te profileren. Heb je interesse in het schrijven van een gastblog? Mail dan naar gastblog @humansofpsychology.nl

Laura, psychologie studente Amsterdam en vrijwilliger: Studeren met een eetstoornis.

Gastblogger, Gezondheidspsychologie, Profileren, Studeren No Comment

537025ef49e7e75a85b46715daa10c88

Ik, psychologie studeren? Een psycholoog worden? Nee bedankt! Als je mij die vraag enkele jaren geleden had gesteld dan had ik zonder twijfel nee gezegd. Echter hier ben ik, eerstejaars psychologie studente die heel graag wil kiezen voor de klinische psychologie kant om later toch een psycholoog te worden.

Mijn verleden zorgde voor deze switch, enkele jaren geleden had ik namelijk anorexia. Tijdens de middelbare school voelde ik mij anders, ik hoorde er niet bij en was eenzaam. Door deze gedachtes ontwikkelde ik een eetstoornis. Deze zware periode stond in het teken van eten, of beter gezegd, niet eten en vele bezoekjes aan psychologen, psychiaters en diëtisten.

Jarenlang leefde ik in een web van eetstoornis waarin ik dingen van mezelf moest (zoals het overslaan van maaltijden) en andere dingen (het eten van een lekker bakje friet) niet mocht. Ik deed niet wat ik écht wilde. De eetstoornis had mij van het ‘gewone’ leven geïsoleerd, van mijn omgeving, van dingen die ik leuk vond en van mijn dromen. Ik was alleen maar bezig met afvallen.

Nu heb ik mijn eetstoornis overwonnen, naarmate ik mijn hersteltraject in ging kreeg ik nieuwe ambities. Nieuwe dingen die ik wilde doen en wilde bereiken. Ik wil anderen helpen! Mijn eetstoornis heb ik altijd geheim gehouden, niemand behalve mijn ouders wisten er van. Ik was altijd bang dat mensen mij ‘gek’ zouden vinden. Maar nu vertel ik mijn verhaal, om anderen te inspireren om jezelf niet tegen te houden door wat anderen zouden kunnen denken. Of door eigen gedachtes.

 

Doe wat je leuk vind, het is best eng om de eerste stap te nemen, maar doe waar jij je goed bij voelt. Wil je vrijwilligerswerk doen bij het rode kruis? Of oudere mensen vergezellen? Laat je niet tegen houden! Zelf doe ik nu vrijwilligerswerk bij een praktijk aan huis voor mensen met eetstoornissen. Ik doe wat ik wil, en dat kan jij ook! Onderscheid jezelf van alle andere omdat dat heel belangrijk is om toegelaten te worden tot een post-master opleiding waar maar beperkte plekken zijn. Volg jouw ambities en laat jouw gedachtes dit niet beperken! Ik, een psycholoog? Ja, zeker weten!

 

 

Zou jij net als Laura ook een gastblog willen schrijven? Wij van Humans of Psychology zijn nog op zoek naar gastbloggers die iets willen vertellen over hun loopbaan, ervaringen en reis van psychologiestudent naar psycholoog. Stuur een mail naar gastblog@humansofpsychology waarin je kort vertelt wie je bent, wat je doet en wat jij met anderen zou willen delen. Mogelijk nodigen wij jou dan uit voor een gastblog. We kijken uit naar je reactie!

 

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: