Pauline HoP

About the author : Leuk dat je mijn blog aan het lezen bent! Ik ben Pauline, eerstejaars research masterstudent en zoekend naar mijn plek in de wereld van de wetenschap. Ik ben benieuwd wat je van mijn blog vond: Laat het achter bij de comments of stuur me een mailtje!

Is mijn perspectief op afstuderen veranderd door stage?

Pauline, Werkveld No Comment

point-of-view

Onlangs werd me gevraagd of stage mijn perspectief op afstuderen heeft veranderd. Dat zette me aan het denken. Kijk ik anders naar afstuderen, solliciteren en werken, nu ik heb gezien hoe het in het werkveld ‘werkt’?

Met 14 weken achter de rug en nog 6 weken te gaan kijk ik al positief op mijn stage terug. Ik heb erg veel geleerd. Niet alleen wat betreft onderzoeksvaardigheden, maar ook op het gebied van communicatie, discipline en assertiviteit. Op twee uitglijders na is het tot nu toe gelukkig vrij goed gegaan. De vaste uren brengen een ritme in mijn week en dat is niet verkeerd. Toch kijk ik er ook naar uit om volgend half jaar weer wat flexibeler met mijn tijd om te kunnen gaan en meer verschillende dingen te doen. Op mijn stage had ik twee hoofdprojecten, waar sinds kort nog een derde bij is gekomen. Daarnaast werk ik mee aan wat kleinere projecten, waarvan de verantwoordelijkheid meestal bij iemand anders ligt. Al best gevarieerd, maar wel in één lijn van onderzoek. Note to self: als je solliciteert op een PhD, moet dat een onderzoekslijn zijn waar je echt vier jaar mee aan de slag wilt!

Behalve het zoeken naar variatie binnen stage, merk ik dat ik ook zoek naar variatie buiten stage. Zo heb ik pas een training over diversiteit gevolgd, waar ik ook veel energie van kreeg. Ik blijf het leuk vinden om beleidsmatig bezig te zijn en na te denken over dingen als (onderzoeks)ethiek en thema’s op het snijvlak van wetenschap en maatschappij. Kortom: ik ben breed geïnteresseerd. Dat is enerzijds prettig, maar anderzijds moet ik er met het oog op afstuderen ook naartoe dat ik duidelijker in kaart breng waar mijn interesses liggen en welke kant ik op ga solliciteren. Hoe doe je dat? Ik denk dat ik vanaf januari de vacatures wat actiever in de gaten ga houden en mijzelf continu de vraag blijf stellen wat ik er aantrekkelijk en minder aantrekkelijk aan vind. T.z.t. zal ik daar weer een blog over schrijven.

Werk aan de winkel dus! Maar eerst stage goed afronden.

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: