Eva HoP

Reizen voor een nieuwe baan: hoe ver wil je gaan?

Eva, Solliciteren en profileren, Toekomstperspectief No Comment

Reizen voor een nieuwe baan: Toen ik nog psychologie studeerde werd het me regelmatig duidelijk gemaakt: het zou na afstuderen onzeker zijn of en wanneer ik betaald werk op niveau en in mijn vakgebied  zou vinden. Om die felbegeerde (klinische) baan te kunnen krijgen, zou ik ver moeten gaan.”

 Waar let je op bij het vinden van een nieuwe baan? Reistijd is een belangrijke factor! – reizen voor een nieuwe baan.
18-5-2017

Dat nam ik heel serieus en ook letterlijk: een van mijn eerste sollicitaties vond plaats in Goes, op bijna twee uur reisafstand van mijn huis. In mijn hoofd had ik van deze sollicitatie en deze baan een Heel Belangrijk Ding gemaakt. Ik had de vacaturetekst bijna uit mijn hoofd geleerd, mijn brief en cv met de hulp van anderen geperfectioneerd, en was uitgenodigd op gesprek. This was it! Mijn spaarzame kans op een betaalde baan. Eenmaal onderweg naar Goes begon de twijfel toe te slaan: wilde ik elke dag 4 uur onderweg zijn naar werk? Nou ja, voor die droombaan is dat het wel waard.. Toch? Tijdens het gesprek bleek er meer anders dan ik had verwacht. Een leuke vacaturetekst betekent nog weinig. De klik was er niet en ik was opgelucht dat ik het niet werd. 

Wat is echt belangrijk?

Achteraf ging ik pas echt goed nadenken. Hoe had ik kunnen denken dat dit de ideale baan was? En zo belachelijk ver weg? Reistijd is een ontzettend belangrijke factor in je dagelijkse leven. De een kan het ook beter aan dan de ander: persoonlijk krijg ik altijd stress van trein reizen. Gelukkig realiseerde ik me op tijd dat je niet te ver moet gaan voor een (droom)baan. Het is maar werk; je leven bestaat uit meer belangrijke onderdelen. Wees niet bereid tot alles (gratis werken, verre reisafstand, vervelende collega’s of baas tolereren) voor werk. Niet alleen de inhoud van je werk, maar ook de vrijheid die je hebt, de klik met je collega’s, en zaken als reisafstand maken heel veel uit voor je dagelijkse geluk.
Inmiddels is het met mij goed gekomen; ik heb leuk werk met leuke collega’s en veel vrijheid op een halfuur fietsen van mijn huis. Als ik ooit van baan ga wisselen, zal ik mijn eigen lessen zeker meenemen. Waar let jij op bij het zoeken van een nieuwe baan? 
Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: