Manon HoP

About the author : Mijn naam is Manon en ik studeer Child and Adolescent Psychology. Via dit project ga ik me verdiepen in de mogelijkheden om met deze opleiding trainer te worden. Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Een klein succes is ook succes!

Manon, Toekomstperspectief No Comment

big-journeys-begin-with-small-steps

Ik bevind me nu op een punt waar ik eindelijk heb besloten wat ik wil, terwijl ik nog helemaal niet weet hoe ik dat moet bereiken – en met mij zijn er denk ik velen die hetzelfde ervaren. Van anderen hoor en lees ik regelmatig verhalen over zulke momenten, waarin zij zich ook afvroegen of ze wel de juiste keuzes maakten om hun doel te bereiken. Het enige verschil is dat bij hen alles uiteindelijk is goedgekomen, en ik zit er nog middenin… Wat ik me echter onlangs realiseerde, is dat zoiets niet in één keer gebeurt. In plaats daarvan kom je steeds een stapje dichter bij je doel.

In mijn allereerste blog vertelde ik waarom ik een niet-klinische stage wil doen binnen de klinische richting Child and Adolescent Psychology, en het zal de vaste lezers inmiddels wel duidelijk zijn dat ik graag trainer of coach wil worden. De meest logische stap op de Universiteit Leiden is dan om het vak Trainers Course Communication Skills te volgen (TCCS), waarbij je leert om trainingen op te zetten en te geven en waarna je later in het jaar zelfs een groep tweedejaarsstudenten mag begeleiden bij het vak Interpersoonlijke Beroepsvaardigheden.

Het was echter een behoorlijke gok om te wachten met het zoeken naar een stage; zeker een op de drie studenten die zich inschrijft voor TCCS wordt namelijk niet toegelaten. En om eerlijk te zijn betwijfelde ik of ik wél tot een van de gelukkigen zou behoren…

Ik had een halfjaar geleden dan wel heel dapper besloten dat ik er gewoon voor zou gaan en de (toch redelijk grote) kans zou lopen dat het niet zou lukken, maar het toelatingsgesprek kwam steeds dichterbij en met  de dag namen mijn twijfels toe. Wat als ik niet zou worden toegelaten? Hoe zou ik dan aan een stage moeten komen? En, nog belangrijker: hoe zou ik dan ooit trainer moeten worden?

Vlak voor het toelatingsgesprek voor TCCS was ik behoorlijk nerveus, maar had aan een vriendin die het vak vorig jaar heeft gevolgd gevraagd welke vragen er tijdens het gesprek gesteld zouden worden. Ik ging dus helemaal voorbereid en vol goede moed op weg. Het gesprek ging naar mijn idee wel goed, maar hé, ik ben vast niet de enige die dat gevoel weleens heeft gehad waarna blijkt dat degene die de sollicitatie heeft afgenomen er anders over denkt…

Een dag later kreeg ik bericht: Beste kandidaat TCCS & IBV, het doet ons genoegen je te kunnen mededelen dat je bent toegelaten tot de Trainers Course Communication Skills en in principe ook tot het daarop volgende praktijkdeel Interpersoonlijke Beroepsvaardigheden!

Ik geloof dat ik de mail wel twintig keer heb doorgelezen om er zeker van te zijn dat ik het niet verkeerd las, hoewel ik nu zie dat het er redelijk ondubbelzinnig staat.

Dat ik ben toegelaten betekent voor mij dat ik een stap dichter bij mijn doel ben gekomen. En wat ik jullie mee wil geven is: staar je niet alleen blind op dat ultieme doel dat je in de toekomst wilt bereiken, maar wees vooral ook blij met de kleine successen op weg daarnaartoe!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: