Hugo HoP

About the author : Hoi, ik ben Hugo en ik ben student Klinische Neuropsychologie. Ik ben graag bezig mijzelf te ontwikkelen en steeds meer te leren over mijzelf. Dat is ook waarom ik meewerk aan dit project. Naast leren over mijzelf heb ik de nieuwsgierigheid om eigenlijk van alles te willen weten. Bedankt voor het lezen van mijn Blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

De persoon achter MijnBreinTV

Advies en lesgeven, Hugo, Neuropsychologie, Uncategorized, Werken 2 Comments
Wie is Kimberley de Jong, de persoon achter MijnBreinTV, wat inspireert haar en wat voor werk doet ze?
Wie is Kimberley de Jong, de persoon achter MijnBreinTV, wat inspireert haar en wat voor werk doet ze?

Kimberley de Jong is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden als Sociaal & Organisatie en ook als Klinisch psycholoog.  Ze is 24 jaar, werkt op deze jonge leeftijd al 1,5 jaar bij PsyQ in Den Haag op de afdeling AD(H)D en gaat in haar vrije tijd graag op stap met vrienden en doet ze dingen zoals films kijken en koken.

 

Tijdens haar eerste master heeft ze meegedaan aan het Leiden leadership programme. Bij dit extracurriculaire programma ga je onder andere aan de slag met een praktijkopdracht bij een partnerorganisatie van de universiteit om de dynamiek en complexiteit van leiderschap in de praktijk te ervaren. Daarnaast heeft ze twee commissies gedaan bij labyrint en was ze student-lid van het dagelijks bestuur van de afdeling S&O. Dit laatste houdt in dat ze input leverde over de dagelijkse gang van zaken vanuit het perspectief van de student (over de master S&O). Daarnaast heeft ze ook een website, MijnBreinTV, waar ze heel toegankelijk onderwerpen uit de psychologie probeert uit te leggen voor mensen van onze leeftijd. Zoals je ziet heeft ze naast haar studie genoeg andere kansen aangegrepen om zichzelf te onderscheiden.

 

Kimberley is via haar stageplek naar haar huidige werk gekomen. Na haar stageplek kreeg ze een werkervaringsplek bij Psyq in Den Haag en tijdens haar werkervaringsplek (WEP)  kwam er een functie vrij binnen het bedrijf die zij mocht vervullen. In haar geval was er sprake van op de juiste plek zijn op het juiste moment, maar ook is er hier sprake van een werkervaringsplek die een opstap was naar een baan! Dit is dus een mooi voorbeeld om een contrast te leveren tegen de ervaringen die worden gehoord in de aflevering van de monitor over de uitbuiting van WEP’ers. Hier hebben we eerder op onze site een blog aan gewijd en ik heb ook in onze fb groep hierover een bericht geschreven.

Toen ik haar vroeg wat haar mogelijk heeft geholpen in het bemachtigen van die functie i.p.v. dat een andere WEP’er die functie heeft gekregen gaf Kimberley aan dat ze wel tijdens haar stage/WEP tijd bij Psyq haar beste beentje voor zette en bijvoorbeeld de ontwikkeling van een nieuw onderzoek op zich nam.

 

Zoals al eerder gezegd werkt Kimberley op de afdeling AD(H)D van de PsyQ en daar doet ze intakes en neemt ze gestructureerde interviews af zoals de mini-Plus en de DIVA. Ook geeft ze individuele behandelingen gericht op typische klachten die bij ADHD komen kijken zoals problemen met het plannen (waarbij dan de focus komt te liggen op het aanbrengen van structuur). Ook komen er natuurlijk andere problemen kijken bij mensen met ADHD (comorbiditeit) zoals somberheidsklachten door het gevoel niet vooruit te komen in het leven door de klachten en onzekerheid vanwege de kritiek die mensen met ADHD vaak krijgen op hun (impulsieve) gedrag.

 

Kimberley zelf was toen ze net begon met dit werk ook nog wel eens onzeker over het feit dat ze zo jong is en dat daarom oudere cliënten kritiek zouden hebben op het feit dat ze advies moesten aannemen van iemand met veel minder levenservaring dan zij. Dit viel uiteindelijk reuze mee volgens Kimberley en het hebben (of ontbreken) van een klik bleek onafhankelijk van de leeftijd.

Kimberley ervaart in haar werk dat veel kleine momenten heel betekenisvol zijn, bijvoorbeeld als mensen tegen hun eigen verwachting in toch baat hebben bij de behandeling/adviezen die ze geeft. Kimberley is zich op het moment verder aan het ontwikkelen als psycholoog door een basiscursus in cognitieve gedragstherapie (CGT) te volgen. Ze geeft wel aan (omdat  ik ernaar vroeg) dat het geen vereiste is om die cursus te volgen om CGT te geven bij haar werk. Uiteraard is het wel een pré voor een psycholoog om zo’n certificaat bezitten en deze vaardigheden eigen te maken! Later zou Kimberley ook nog graag met andere doelgroepen, zoals angststoornissen of persoonlijkheidsproblematiek, werken. Om bijvoorbeeld Schematherapie  te geven heb je wel een GZ opleiding nodig.

 

Kimberley is met haar website MijnBreinTV begonnen omdat ze zelf vaak op youtube filmpjes keek over mensen die allerlei dingen wisten, bijvoorbeeld over make-up, en ze dacht ik wil ook zoiets doen als hobby. Alleen leek het haar leuk om iets te doen wat ze nog niet had gezien. Filmpjes over psychologie leken haar wel passend gezien haar opleiding. Zo heeft ze uiteindelijk ook via FB mijn interesse weten te wekken doordat ik haar filmpjes tegenkwam op mijn tijdlijn. Ze maakt filmpjes over allerlei dingen die wij ook leren in onze opleiding, maar legt die onderwerpen uit op een manier waarvan ze hoopt dat de meeste mensen het zullen begrijpen.

Zoals al gezegd doet ze het als hobby en niet om persé voor een hoger doel. Uiteraard onderkent ze wel dat het een goede manier is om zichzelf te onderscheiden van andere psychologen en dat geeft wel extra motivatie om nieuwe filmpjes te blijven maken. Het is wel een tijdrovende hobby, geeft Kimberley aan, dus als ze er haar geld mee kon verdienen zou ze mogelijk die kans wel aangrijpen. Het is niet de intentie om met haar filmpjes een bepaalde doelgroep te bereiken, het is echt voor iedereen, maar het is wel zo dat de filmpjes misschien meer mensen van onze leeftijd aanspreken.

 

Tips van Kimberley:

 • Stel je tijdens je stage/WEP leergierig op i.p.v. heel zelfverzekerd te doen alsof je alles al kan of weet.
 • Toon tijdens een sollicitatie veel interesse in de manier waarop ze daar werken en vraag daarnaar!
 • Oriënteer je breed naast je studie: doe andere dingen zoals vrijwilligerswerk of bouw een site op een origineel idee waarvan jij denkt dat daar behoefte aan is.

 

Meer over Mijnbreintv?

http://Mijnbreintv.nl

 

 

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

2 Comments

 • Monica on maart 2, 2016

  Ik ben de moeder van Kimberley. Je hebt mijn dochter leuk in het zonnetje gezet. Ook als ouders zijn we heel blij dat zij zo’n succesvolle carriere heeft.

   
 • Annemieke on maart 2, 2016

  Mooi informatief stuk geschreven.
  Ik ga nu even kijken naar de filmpjes
  van Kimberly.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: