Astrid HOP

About the author : Mijn naam is Astrid en ik ben studente gezondheidspsychologie. Ik heb affiniteit met medische psychologie en positieve psychologie. Mijn schrijvers doel is zelfontwikkeling. Bedankt voor het lezen van mijn Blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Cv sollicitatie psycholoog: Vergeet de term curriculum vitae

Astrid, Profileren, Solliciteren en profileren No Comment

Cv sollicitatie psycholoog: Ik kan me goed voorstellen dat je jouw cv schrijft en begint met de titel “Curriculum Vitae”. Begrijp me niet verkeerd wanneer ik zeg dat je deze term ook weg kunt laten. Het valt mij namelijk op dat sommigen dit met grote koeienletters bovenaan hun cv zetten. Prima. Maar dit neemt onwijs veel ruimte in beslag. Daarbij, werkgevers weten vaak wel dat dit jouw cv is. Besteed hier dus minder aandacht aan, maar richt de aandacht puur op jezelf. Je mag best egoïstisch zijn!

Naar aanleiding van een aantal CV-checks en inspiratiebronnen deel ik graag met jullie mijn tips. Deze tips zijn vooral gericht op psychologen, en andere beroepen met een krappe arbeidsmarkt.

11-4-2017

 

Ik kan me voorstellen dat je bij bovenstaande titel denkt “Waar heeft ze het over?” en “Hoezo heeft zij recht van spreken?”.

Misschien ben ik als referentiekader ook niet de juiste persoon om dit te zeggen. Ik heb zelf minder dan 40 sollicitatiebrieven geschreven. Ben nog niet eens afgestudeerd. Ken nog niet alle kneepjes van het vak. Maar ik heb wél een website opgericht over het toekomstperspectief van psychologen. Had wél meer dan 1200 volgers in een jaar tijd. Ben wél coach voor mensen met een beperking en help hen werk te vinden. Heb wél veel cursussen gevolg op het gebied van solliciteren. En heb meer cv’s en brieven gecheckt dan verstuurd. En ik wil aan je overdragen dat je prima met die boodschap en attitude je cv en brief kunt schrijven.

 

Waarschuwing! Tips zijn geen regels

Neem de volgende tips niet zo nauw dat ze als regels fungeren. Een perfect curriculum vitae bestaat niet. En het opstellen hiervan is per persoon verschillend. Per vacature-eisen kun je jouw cv ook het beste weer aanpassen. En let ook op dat je niet té enthousiast aan de slag gaat met deze tips. Beperk je cv tot max. 2 pagina’s.

Het kopstuk

Allereerst wat algemene tips over het kopstuk / begin van je cv: dingen die standaard op je cv horen te staan. Zo raad ik het aan om met je naam te beginnen. Standaard, natuurlijk. Echter, valt het mij soms op dat mensen met uitgebreide inspirerende quotes beginnen. Ook een intens indringend kleurenpalet komt regelmatig voorbij. En deze zijn zeker functioneel. Maar uiteindelijk wil je dat jouw naam er tussenuit springt. Niet een copy-paste quote of een mandalakleurboek. Laat je naam dus vooral opvallen. Maar overdrijf niet.

Vervolgens noem je meestal je adres / woonplaats, geboortedatum, en contactgegevens. Onder contactgegevens verstaan we niet je middelbare-school-ish kusjeloveyou@hotmail.com. Wél een e-mailadres met bijvoorbeeld voor- en achternaam, en eventueel geboortedatum. Redelijk common sense. Toch zie ik regelmatig in de praktijk waar ik stageloop bijzondere e-mailadressen voorbijkomen. En ik heb zelf ooit ergens gesolliciteerd met het e-mail adres miss_amj_assepoester. Mij werd vriendelijk verzocht om dit te veranderen, indien ik serieus aan de slag wilde gaan in de betreffende functie. Dit geldt dus ook voor wanneer je solliciteert op een functie als vrijwilliger. Wat ook nog belangrijk is om te weten, is dat je niet VERPLICHT bent om je geboortedatum te vermelden. Zeker voor wat ouderen kan dit handig zijn.

 

De foto

Ik zie regelmatig cv’s met foto’s voorbijkomen. Ik vind dit zelf altijd erg leuk om te zien. Vooral wanneer het een niet geprofessionaliseerde LinkedIn-foto is, maar gewoon, natuurgetrouw. Over de foto op je cv zijn nogal veel discussies. Ik ga daarom ook niet zeggen of je wél of juist niet een foto in je cv moet verwerken. Wel kan ik zeggen dat blijkt dat de knapste vrouwen psychologie studeren. En in een vrouwenbusiness schijnt dat als je knap bent, je beter geen foto op je cv kunt zetten. Dit zorgt namelijk voor jaloezie. Daarnaast geldt vooral dat je moet doen wat bij jou past. En vraag je ook af of het iets toevoegt.

 

Persoonlijk profiel

Zeker aan te raden om een persoonlijk profiel toe te voegen aan je cv. vertel kort en krachtig iets over jezelf, wat relevant is voor de functie. Waar je op moet letten is dat je niet letterlijk je kwaliteiten opdreunt. Wat zegt het over jou als je aangeeft dat je een doorzetter bent, als al die andere sollicitanten ook zo’n containerbegrip gebruiken? Geef vooral ook aan waaruit blijkt dat je een doorzetter bent. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: ‘Volgens mijn collega’s…’. Dit spreekt meer aan.

 

Ervaring

Wat mij erg opvalt, is dat veel mensen beginnen met eerst hun studie-ervaring te benoemen. Volgens mijn huidige stagebaas is opleiding zeker belangrijk, maar als instapeis. Nog belangrijker is wat je opgedaan hebt qua werkervaring. Noem dit dus eerst, en begin met de ervaring die je het laatst hebt opgedaan. Het beste is om eerst de functie te noemen, en dan pas het bedrijf. Niet andersom. Een werkgever wilt graag weten wat je gedaan hebt. Daarnaast is het leuk om kort iets te vertellen over de functie, wat je gedaan hebt. Dit kan zowel puntsgewijs als in een paar korte zinnen. Houd je zinnen kort en leesbaar, dus niet meer dan 15-20 woorden per zin. Durf ook gebruik te maken van witruimte. Dit zorgt voor betere leesbaarheid. Dit laatste geldt overigens ook voor de rest van je cv. Indien je vindt dat je weinig werkervaring hebt kun je ook nog je vrijwilligerswerk hieronder noemen, of korte projecten waaraan je hebt meegewerkt. Ook kun je nog een apart kopje maken met onderzoekservaring, als je iets met onderzoek wilt doen.

 

Opleiding

Indien je vindt dat je tot nu toe weinig werkervaring hebt, kun je meer aandacht besteden aan je opleiding. Zo kun je aangeven waar de focus op lag, welke projecten je hebt gedaan, en waar je scriptie over ging. Heb je extra activiteiten ondernomen? Noem dit vooral! Scoorde je hoger dan een 7.5 gemiddeld? Zet het erbij! Zeker wanneer dit een ingangseis is.

 

Extra competenties

Om je nog beter te kunnen onderscheiden, is het verstandig om extra competenties toe te voegen aan je cv. Heb je tijdens je stage ervaring opgedaan met een EPD? Laat dan weten met welk programma je gewerkt hebt. Ook als je bepaalde extra certificaten hebt behaald kun je deze prima noemen. Daarnaast is het nog verstandig om je computerkennis te noemen, en ook het statistiekprogramma dat je gebruikt hebt tijdens je studie. Hier geldt ook weer dat je het niet alleen letterlijk opdreunt, maar ook kunt benoemen hoe goed je hierin bent. Dit kunt je met puntjes aangeven, of met een beoordeling: matig / goed / expert. Vergeet ook niet je rijbewijs erop te zetten.

 

Hobby’s

Hobby’s zijn erg effectief om te noemen op je cv. Al is het alleen maar om de werkgever iets te geven om over te praten wanneer hij / zij merkt dat je nerveus bent. Ik heb van meerdere mensen al gehoord dat ze zich hebben onderscheiden door middel van hun hobby’s. Vooral reizen en muziek maken, maar ook yoga en sporten vallen erg in de smaak. Staat er bijvoorbeeld in de vacaturetekst dat je een teamplayer moet zijn, en heb jij een teamsport beoefend? Dan is dat al een deel van het bewijs dat je geschikt bent voor de functie.

 

En dan nu nog wat extra tips om eens over na te denken:

 

1). Vergeet de term ‘curriculum vitae’

Ik kan me goed voorstellen dat je jouw cv schrijft en begint met de titel “Curriculum Vitae”. Begrijp me niet verkeerd wanneer ik zeg dat je deze term ook weg kunt laten. Het valt mij namelijk op dat sommigen dit met grote koeienletters bovenaan hun cv zetten. Prima. Maar dit neemt onwijs veel ruimte in beslag. Daarbij, werkgevers weten vaak wel dat dit jouw cv is. Besteed hier dus minder aandacht aan, maar richt de aandacht puur op jezelf. Je mag best egoïstisch zijn!

2). Modern, maar niet té…

Met de moderne technieken van tegenwoordig heb je veel mogelijkheden. Ook tijdens solliciteren komen deze van pas. Zo kun je op internet de meest moderne cv-templates vinden. Fan-tas-tisch. Let er wel op dat je cv leesbaar blijft. Kies je een andere lay-out dan standaard? Let er dan goed op dat je boodschap goed overkomt. En dat je doet wat bij jou, en bij de vacature past.

Een paar maanden geleden werd mijn interesse gewekt door een cv in de vorm van een website (klik hier voor de link). Ad wilde van zijn krantenwijk af, iedereen mocht het weten!  Inmiddels heeft Ad een baan. Je cv online presenteren is een creatieve manier. Ook hierbij maak je goed gebruik van de moderne technieken, iets wat tegenwoordig bijna een must is. Je kunt dit zelf gemakkelijk doen met WordPress, zowel betaald als gratis. Je betaalt dan voor de domeinnaam en de extra functionaliteiten. Heb je hier nog geen ervaring mee? Dan kun je dit leren door kijken van Youtubefilmpjes (dit is ook hoe HoP is ontstaan…).

3). Gebruik humor

Het cv van Ad brengt mij op het onderwerp humor. De slagzin “Help Ad van zijn krantenwijk af” is erg effectief door de sarcastische en humoristische toon. En humor werkt. Zo zag ik laatst via LinkedIn dat iemand een oproep plaatste met de mededeling dat ze 20 jaar was en al 16 jaar werkervaring had. Dit viel meteen op. Natuurlijk was dit niet waar! Het was een kritische houding ten opzichte van vacature-eisen. Daarna vertelde ze wat over haar eigen kwaliteiten en ervaring. Misschien niet verstandig wanneer we er inhoudelijk naar kijken, maar ze kreeg wel veel reacties, en viel op.

 

4). Heb lef

Als laatste wil ik zeggen dat je best wel lef mag hebben. Ik solliciteerde ooit op een functie waar ze vroegen om een creatieve bijdrage. Dit was voor een functie binnen een luchtvaartmaatschappij. Ik vond het zelf niet zo nodig om een dansje te doen of een tekening te maken, ik hield het dus puur basic. Vervolgens werd ik op basis daarvan afgewezen. Toen ik reageerde met dat ik het jammer vond, omdat ik een grote heliumballon en confetti mee wilde nemen naar het gesprek, was ik alsnog welkom..

 

De kern is dus dat je vooral moet doen wat bij je past, geen cv is perfect, maar het valt wel op als je out-of-the-box kunt laten zien wie jij bent en waarom jij geschikt bent.

 

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: