Manon HoP

About the author : Mijn naam is Manon en ik studeer Child and Adolescent Psychology. Via dit project ga ik me verdiepen in de mogelijkheden om met deze opleiding trainer te worden. Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Coachen in je eigen praktijk: tips & tricks

Kind- en jeugd psychologie, Manon, Sociale- en organisatiepsychologie, Training en interventie, Werkveld No Comment

In eerdere blogs schreef ik al over interviews die ik hield met trainers/coaches. Dit keer sprak ik met Saskia Waalboer, die iets deed dat dichter bij mijn eigen master (Child and Adolescent Psychology) ligt: zij coachte namelijk jongeren!

Saskia was acht jaar lang eigenaar van Alles Kids?!, een coaching- en counselingpraktijk voor jongeren van 10 tot ongeveer 18 jaar. Hoewel Alles Kids?! nu niet meer bestaat, sprak wat zij daar deed mij zo aan dat ik besloot haar te benaderen.

Saskia deed een opleiding counseling/coaching (specialisatie kind), wat eigenlijk haar ‘basisopleiding’ is, en daarnaast specialiseerde ze zich op de PABO in kinderen met leer- en gedragsproblemen. Hierna ging ze werken in het speciaal onderwijs.

Praktijkervaring deed zij voornamelijk op als vertrouwenspersoon op de school waar ze werkte. Ze vertelt me dat ze in het speciaal onderwijs veel bezig was met coachen op sociaal gedrag en onzekerheid, waardoor ze haar kennis meteen kon toepassen. Ze ging steeds meer coachen buiten de school – onder andere bij andere scholen – en besloot dat ze een centrale plek wilde om dit te doen, wat resulteerde in haar eigen praktijk.

Alles Kids?! was een plek waar jongeren terecht konden voor counseling, coaching of een mix van die twee, maar Saskia besteedde ook aandacht aan de ouders, het gezin, docenten en de school; het hele gebied van opvoeding werd dus meegenomen! Ze gaf daarnaast trainingen, zowel individueel als voor groepen en zowel op school als bij de jongere thuis of in haar eigen praktijk. Doordat de grens pas lag bij psychiatrische problemen, was het gebied waarin zij hulp verschafte heel breed. Soms werkte ze in samenwerking met een psycholoog of psychiater.

Tot zover de achtergrond, maar natuurlijk heb ik ook praktische informatie voor jullie! Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het coachen of trainen van kinderen ten opzichte van volwassenen? Volgens Saskia is het belangrijk om te beseffen dat het voor jongeren moeilijker kan zijn om uit te leggen wat het probleem precies is dan voor volwassenen, omdat er bij jongeren vaak veel schaamte bij komt kijken en zij denken dat het gek of raar is. Daarom moet je weten hoe het puberbrein werkt en moet je letten op de manier waarop je dingen brengt: voor de jongere is het niet altijd duidelijk of je iets zegt om te helpen of dat je kritiek geeft.

Daarnaast is het belangrijk om aan te sluiten bij hoe het op school gaat en om ook de ouders bij het proces te betrekken en hen participant te maken in het coachen. Dit is bij volwassenen vaak lastiger, maar als je de kans hebt om de ouders en/of de school erbij te betrekken, moet je die absoluut benutten!

Verder is het van belang om te beseffen dat iedere cliënt anders is. Daarom is het slim om je te verdiepen in verschillende manieren van werken. Bij Saskia was het uitgangspunt coaching/counseling, maar niemand heeft bij haar ooit dezelfde training gevolgd als een ander; deze werd samengesteld op basis van de hulpvraag van de cliënt.

En wat is er nodig voor het opzetten van een eigen trainingsbedrijf? Saskia vertelt me dat het bijvoorbeeld van belang is dat je ingedekt bent voor het geval een cliënt het niet mocht redden. Daarnaast is het slim om je aan te sluiten bij een beroepsvereniging en intervisiegroepen. Op deze manier kun je feedback krijgen en meekijken met anderen.

Verder moet je natuurlijk een ruimte hebben: ga je werken in je eigen huis of in een aparte praktijk? Ten slotte moet je investeren in je netwerk, niet alleen vanuit zakelijk oogpunt, maar ook omdat je iets kunt hebben aan de expertise van anderen. Zo kun je altijd aan een ander hulp vragen als je zelf even niet weet hoe je verder moet of de cliënt doorverwijzen indien dit wenselijk is.

Ook een belangrijke vraag: wat is er nodig om een goede trainer of coach te worden? Ik verwachtte het volgen van talloze opleidingen, of het hebben van allerlei kwaliteiten en kenmerken (of een combinatie daarvan). Maar volgens Saskia is de belangrijkste basis een oprechte intentie om mensen te helpen – maar niet ten koste van jezelf.

Zelf is Saskia nooit commercieel geweest en heeft ze nooit geadverteerd; ze geeft aan dat het voor haar vooral belangrijk was om vertrouwen uit te stralen. Het gaat dus om je eigen motivatie en oprechte bedoelingen; je kan mensen ook kwaad doen! Een goede trainer of coach zorgt ervoor dat het eigenaarschap bij de cliënt ligt en dat die niet afhankelijk van hem/haar wordt. Je kunt dus methodes aanreiken, maar de cliënt moet uiteindelijk het werk doen.

Ten slotte vraag ik wat de kansen op de arbeidsmarkt zijn en hoe ik deze kan vergroten. Zoals Saskia het heeft ervaren, zijn je kansen groter als je goed bent in je vak én als men weet dat je oprecht bent. Naar coaches zal altijd vraag zijn, en tegenwoordig wordt het hebben van een coach steeds gebruikelijker. Dit betekent dat het onderscheid aankomt op het zijn van een goede coach. Mensen geven het door als ze tevreden zijn: zorg dus dat je goed bent en mensen over je praten. Er zijn veel mensen slecht in het werkveld; een goede coach is heel waardevol!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: