Astrid HOP

About the author : Mijn naam is Astrid en ik ben studente gezondheidspsychologie. Ik heb affiniteit met medische psychologie en positieve psychologie. Mijn schrijvers doel is zelfontwikkeling. Bedankt voor het lezen van mijn Blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Blogreeks profileren (1): aankondiging

Astrid, Gezondheidspsychologie, Solliciteren en profileren, Studeren No Comment

“Een introductie van mijzelf, en mijn zoektocht naar profileren met levenservaring.”

"Een introductie van mijzelf, en mijn zoektocht naar profileren met levenservaring."
“Een introductie van mijzelf, en mijn zoektocht naar profileren met levenservaring.”

 

Profileren

Mijn naam is Astrid en mijn eerste reeks blogs gaat over profileren.

Profileren is van alle tijden, maar wordt steeds belangrijker in tijden van crisis en verschuivingen op de arbeidsmarkt.  De arbeidsmarkt biedt namelijk maar weinig plekken, maar door je goed te profileren kun je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het is hierbij belangrijk om te weten wie je bent, te weten wat je kwaliteiten zijn, en hoe deze aansluiten op het werkveld. Ik ga op zoek naar de beste manier om mijzelf te profileren. Daarbij behandel ik de volgende onderwerpen: profileren in het algemeen, kwaliteiten, passie & geluk, droombaan, en netwerken. Ik zal dit afsluiten door een samenvatting van alle aspecten die ik tegen ben gekomen, en zal laten zien hoe ik mijzelf zou profileren. Allereerst begin ik met een verhaal over mijzelf, zodat duidelijk is wie ik ben en wat mijn beweegredenen zijn.

Piercings en Tatoeages.

Een aantal jaar geleden stond ik voor een lastige keuze wat betreft mijn gezondheid. Ik ben al mijn hele leven chronisch ziek (iets met groei van botten en opname van calcium), waardoor mijn linker been iets vergroeid was. Ineens kreeg ik de mogelijkheid om geopereerd te worden. Daarvoor kon ik kiezen tussen zes weken gips, of een half jaar met een stellage. Ik heb uiteindelijk voor het laatste gekozen, omdat dit er voor zou zorgen dat ik later niet extra maatregelen zou hoeven treffen zoals de aanschaf van speciale schoenen.

Enige tijd later was het dan eindelijk zo ver, en hebben ze in het ziekenhuis mijn been op drie plekken gebroken.

Een half jaar lang heb ik rondgelopen met een enorme piercing die ik af en toe moest bijdraaien (een hekwerk met 17 pinnen die in mijn bot geschroefd zaten). Met een glimlach op mijn gezicht heb ik mij bijzonder geamuseerd tijdens de ritjes in mijn scootmobiel, maar ben ik daarnaast mijzelf heel erg tegengekomen. Ik was grotendeels afhankelijk van anderen en mijn doorzettingsvermogen werd aardig op de proef gesteld. Ook ging het in mijn omgeving niet heel erg goed. Preventief tegen instortingsgevaar heb ik uiteindelijk de moed bij elkaar verzameld om ook psychologische hulp te zoeken, aangezien ik naast lichamelijke littekens hier ook een geestelijk litteken aan heb overgehouden.

Met trots mag ik nu zeggen dat ik naast alle littekens een tatoeage op mijn been heb staan met de tekst: papa en mama, voor dit litteken heb ik betaald. In dezelfde periode heb ik met ruime voldoendes mijn HAVO diploma gehaald, waardoor ik door kon stomen naar het VWO. De keuze voor mijn opleiding, psychologie, lag door dit alles heel erg voor de hand. Ik heb namelijk dingen geleerd over mijzelf die ik niet uit een boekje kan leren. Uit deze periode heb ik heel veel kracht kunnen halen. Naast dat ik vrijwilligerswerk doe en dus al wat werkervaring heb, heb ik ook heel veel levenservaring. Maar hoe profileer ik mij hiermee?

De komen de weken kunnen jullie elke week een blog van mij verwachten over mijn zoektocht naar de beste manier om mij te profileren.

 

Tot schrijfs,

Astrid

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: