Manon HoP

About the author : Mijn naam is Manon en ik studeer Child and Adolescent Psychology. Via dit project ga ik me verdiepen in de mogelijkheden om met deze opleiding trainer te worden. Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Een terugblik

Manon, Uncategorized No Comment

Mijn tijd bij Humans of Psychology is erg waardevol voor mij geweest. Niet alleen kreeg ik zo een beter beeld van het werkveld, ook kwam ik erachter wat ik wel en absoluut niet wil en kan.

In deze blog kijk ik terug op mijn tijd bij Humans of Psychology. Voor deze terugblik heb ik al mijn vorige stukken nog eens bekeken om te zien hoe mijn ontwikkeling tijdens mijn tijd bij Humans of Psychology verliep.

03-10-2017

Anderhalf jaar lang ben ik, mede door mijn blogs, steeds dichter bij mijn beeld van de ideale baan gekomen. Bovendien leerde ik mezelf beter kennen gedurende deze tijd, iets wat ik ook in mijn blogs besprak.

 

Ik startte mijn zoektocht naar de ideale baan met de beslissing dat ik géén klinische stage wilde doen. Dit was een besluit tegen het advies van alle docenten en de meeste medestudenten in. Mijn studierichting – Child and Adolescent Psychology – focust zich echter wel voor een groot deel op de klinische kant. Toch was mij al vanaf het begin duidelijk dat ik me bezig wil houden met lichtere problematiek.

Mijn nieuwe doel: trainer worden! Ik nam een enorme gok en regelde geen (klinische) stage in de hoop dat ik zou worden toegelaten tot de Trainers Course op de universiteit, een cursus die je voorbereid op een stage als trainer van tweedejaarsstudenten.

 

In de tussentijd hield ik interviews met een aantal personen die interessant werk deden. Ik startte met een trainer, maar geleidelijk aan verschoof de focus meer naar coaching.

Toen kwam het beslissende moment: het toelatingsgesprek voor de Trainers Course. En ja hoor, ik was toegelaten! Natuurlijk kon ik mijn geluk niet op: ik was een stapje dichter bij mijn doel gekomen.

Tijdens deze cursus leerde ik enorm veel over mijzelf, en kwam ik ook tot een ontdekking: ik ben geschikter voor één-op-één coaching dan voor het trainen van een hele groep.

 

Nu was dat niet zo erg, maar een probleem had ik nu wel. Hoe moest ik het in vredesnaam voor elkaar krijgen om dit studiejaar nog een nieuwe stageplek te vinden én mijn stage af te ronden? Wonder boven wonder vond ik een plek bij het Instituut voor Positieve Psychologie. Daar leerde ik wederom beter wat ik wel en niet wil in een baan.

 

Uiteindelijk is mijn – voorlopige – conclusie dat ik me niet wil bezighouden met slechts één soort werk. Onderzoek doen, artikelen over psychologie schrijven en coaching vind ik alle drie heel interessant. Ik zou nu dus zeggen dat mijn droombaan een combinatie van deze elementen bevat – iets totaal anders dan het idee waarmee ik anderhalf jaar geleden mijn blogs voor Humans of Psychology begon.

 

Mijn tijd bij Humans of Psychology is erg waardevol voor mij geweest. Niet alleen kreeg ik zo een beter beeld van het werkveld, ook kwam ik erachter wat ik wel en absoluut niet wil en kan. Bovendien waren mijn blogs ook een vorm van zelfreflectie. Door op jezelf en je eigen doen en laten te reflecteren kun je een hoop leren! Mijn ervaring is dat dit het beste werkt als je het zwart-op-wit doet. Natuurlijk hoef je je gedachten, ontdekkingen en reflecties niet met de hele wereld te delen. Ook een dagboek of iets dergelijks kan heel nuttig zijn in de zoektocht naar jezelf en wat je nu écht wilt!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: