Manon HoP

About the author : Mijn naam is Manon en ik studeer Child and Adolescent Psychology. Via dit project ga ik me verdiepen in de mogelijkheden om met deze opleiding trainer te worden. Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik vind het fijn om te weten wat je van mijn blog vindt, laat dit dus vooral weten door een reactie achter te laten, of door op het duimpje te klikken!

Afgestudeerd! – En nu?

Manon, Solliciteren en profileren No Comment

Over een week werk ik voor het laatst bij mijn bijbaan en vanaf dan ben ik dus werkloos – of werkzoekende, een term waaraan ik de voorkeur geef.

Na vijf jaar studeren ben ik afgestudeerd! Nu nog een baan vinden…

 

16-09-2017

Iets meer dan een maand geleden kreeg ik dan eindelijk het verlossende bericht: met een 8 voor mijn stage heb ik mijn master Child and Adolescent Psychology afgerond en ben ik afgestudeerd! Dat was een onverwachte meevaller. In een eerdere blog schreef ik dat de stage die ik graag wilde doen plotseling niet doorging. Ik had nooit verwacht binnen een halfjaar een nieuwe stageplek te vinden én mijn stage dit collegejaar te kunnen afronden. Toch bleek het lot mij gunstig gezind.

 

Helaas sta ik momenteel voor een ander probleem. Over een week werk ik voor het laatst bij mijn bijbaan en vanaf dan ben ik dus werkloos – of werkzoekende, een term waaraan ik de voorkeur geef. Ik ben inmiddels druk aan het zoeken naar interessante vacatures. Hierbij focus ik me voornamelijk  op functies als jongerencoach of onderzoeker. Behalve een vacature waarbij er al genoeg kandidaten waren aangenomen (ook al kon je nog anderhalve maand solliciteren) en een aantal vacatures die me lokten met de titel ‘startersfunctie!’ en waarin dan vervolgens om vijf jaar werkervaring werd gevraagd, heb ik echter nog weinig gezien. O ja, en dan vergeet ik nog de 20 vacatures (geen grapje) voor jongerencoaches of -werkers die ik vond. Die bleken bij nadere inspectie te gaan om vrijwilligerswerk aan – letterlijk – de andere kant van Nederland…

 

Aangezien ik mijn status als net-afgestudeerde-zonder-werk nog geen maand heb, ben ik nog niet bij de pakken neer gaan zitten. Om mijn kansen te vergroten heb ik al mijn LinkedInprofiel geüpdatet en mijn cv bijgeschaafd (zodat dat er, al zeg ik het zelf, nu best wel mooi uitziet!). Ook heb ik contact opgenomen met de universiteit om antwoord te krijgen op een aantal van mijn vragen. Tot nu toe heb ik echter weinig resultaten geboekt. Dus tot jullie iets anders van me horen: tips zijn altijd welkom!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: