Gastblogger HoP

About the author : Gastbloggers zijn studenten en afgestudeerden met een inspirerend verhaal. Zij vertellen over hun ervaringen, hun kansen, hun wensen, en hun doelen. Het schrijven van een gastblog is een leuke manier om jezelf online te profileren. Heb je interesse in het schrijven van een gastblog? Mail dan naar gastblog @humansofpsychology.nl

Actief naast je studie: van eerstejaarsstudent tot Landelijk Bestuur!

ervaringsdeskundige, Gastblogger No Comment

Actief naast je studie. Waarschijnlijk herken je het nog wel: jouw eerste introductie in een hele nieuwe studentenstad. Drie jaar geleden begon mijn verhaal in Leiden. Ik moet toegeven dat ik best wel een beetje zenuwachtig was. Niet alleen kreeg ik onwijs veel informatie over mijn gekozen studie psychologie, maar ook de festiviteiten van studentenverenigingen en studieverenigingen in Leiden waren volop aan de gang. Plannen voor de toekomst waren op dat moment nog niet mijn prioriteit, maar ik schreef me wel vast in bij SPS-NIP als een soort reminder dat ik ooit moest gaan nadenken over mijn toekomst als psycholoog.

 

Een ervaring om onderdeel te zijn van het landelijk bestuur SPS-NIP. Hoe dit je blik verruimt.

8-7-2017

Het jaar vorderde en ik ging voor het eerst naar een lezing van SPS-NIP. Een vlotte GZ-psychologe vertelde over haar ruime ervaringen in het vak en ik was helemaal verkocht. In de lunchpauze waren mijn vriendinnetje en ik enthousiast aan het kletsen over hoe zo’n lezing motiveert om toch iets harder te leren dan de zesjes waarvoor ik het deed. Na de lezing kan ik me herinneren dat ik met het Stedelijk Bestuur van Leiden aan de praat raakte. Ze vroegen of ik actief wilde worden bij SPS-NIP, wat ik toen toch afwees. Ik had destijds genoeg te doen voor mijn studie en ik wilde het studentenleven in Leiden leren kennen. Grappig genoeg had ik geen idee dat ik nu op het punt zou staan het voltijd Landelijk Bestuur in te gaan, maar daar kom ik later op terug. Met een goed gevulde goodiebag, ging ik tevreden naar huis.

 

Horizon verbreden

Gedurende de bachelor heeft elke psychologiestudent een twijfel moment gehad om de klinische of niet klinische kant op te gaan. Hoewel ik de klinische kant van psychologie nog steeds erg interessant vind, kwam ik in contact met reclame en marketing. Niet alleen had ik een baantje als krantenverkoper, (je weet het wel, die verschrikkelijke irritante in de stad), maar ik had ook meer excursies gevolgd via SPS-NIP (ze hebben er dertig per jaar, aanrader!). De excursie die mij het meest bij is bijgebleven is van STER-reclamebureau. Die zakenwereldmentaliteit trok me enorm en ik kon er ook mijn creativiteit kwijt.

 

Met het besef dat ik geen ervaring had, en ook weinig tijd voor een stage, kwam ik tot de conclusie dat mijn cv wel een boost kon gebruiken. In een van mijn zeven goodiebags vond ik een leuke vacature voor een commissie van SPS-NIP. Het was voor een aantal uur per week en het was daarnaast relevant voor mijn toekomstplaatje: de Promotie Commissie. Voor mij is dit een hele goede keuze geweest. We vergaderen eens per een of twee weken en bedenken acties om meer leden te werven verder ondersteunen wij de pr-functionaris bij haar taken. Specifiek voor mijn functie ben ik voornamelijk bezig met het verzinnen en bestellen van de goodies. Mijn jaar bij de Promotie Commissie loopt nu bijna af en wat heb ik een leuk jaar gehad, en leuke en interessante mensen ontmoet. Daarnaast is mijn LinkedIn-netwerk nog nooit zo snel gegroeid.

 

Nieuwe uitdaging

Het Landelijk Bestuur was op zoek naar een nieuwe pr-functionaris. Sherell, de huidige pr-functionaris ken ik maar al te goed. Zij werkt nauw samen met onze Commissie. Stiekem deed ik de gok om te gaan solliciteren voor de functie van pr-functionaris binnen het Landelijk Bestuur. Na een veel te spannende week kreeg ik het goede nieuws dat ik aangenomen was! Hoewel ik het spannend vind, is het ook mijn grootste uitdaging tot nu toe. SPS-NIP heeft mij onwijs geholpen met  de zoektocht naar wat ik echt wil en hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. De diverse excursies, de interessante lezingen en de gezellige netwerkborrels hebben mij hier gebracht en ik heb er geen minuut spijt van. Ik weet wat ik wil gaan doen, en ik hoop dat ik in mijn aankomende functie in het Landelijk Bestuur hetzelfde kan betekenen voor andere, nu misschien nog eerstejaarsstudenten. Het lidmaatschap bij SPS-NIP was het mij meer dan waard! Wordt ook actief naast je studie!

 

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: