Gastblogger HoP

About the author : Gastbloggers zijn studenten en afgestudeerden met een inspirerend verhaal. Zij vertellen over hun ervaringen, hun kansen, hun wensen, en hun doelen. Het schrijven van een gastblog is een leuke manier om jezelf online te profileren. Heb je interesse in het schrijven van een gastblog? Mail dan naar gastblog @humansofpsychology.nl

Ik wil GZ psycholoog worden! (deel 2)

Gastblogger, Klinische psychologie, Werken No Comment

GZ psycholoog worden. De eerste paar weken.. “Is het drama? Heel simpel: ja. Het is druk en chaotisch in mijn hoofd. De eerste week begon meteen met een startweek nadat ik een weekje vakantie had gehad, vier volle dagen naar Nijmegen om zo heel intensief kennis met elkaar te maken en meteen te beginnen met de eerste vakken…”

Een ambitie die velen met haar zullen delen, Giullitta wilt GZ-psycholoog worden! In deze blogreeks zullen we haar gedurende een jaar volgen in de eerste stapjes binnen de GZ-opleiding. Wil je haar eerste blog lezen, vóór ze aan de GZ-opleiding begon? Klik dan hier!

4-3-2017

 

Nog maar 1 jaar en 11 maanden! 1/24ste al gehad! 45 van de 480 contacturen zijn voorbij gevlogen. Nou klinkt dit hoogstwaarschijnlijk heel sarcastisch, maar ik meen het. Zo positief sta ik in het leven, “glas halfvol bla bla”, dat ben ik. De opleiding is begonnen en het eerste deel, de eerste maand is voorbij gegaan zonder dat ik daar erg in had. Jullie zijn vast ontzettend nieuwsgierig naar hoe die maand eruit heeft gezien, en eigenlijk is dat ook de hele reden waarom ik met deze blog wilde beginnen!

Gedachten

Laten we het even hebben over wat ik dacht voordat ik aan de opleiding begon. Ik verwachtte drama. Punt. Wat bedoel ik met drama? Nou, stel je voor: je werkt al een paar jaar. ’s Ochtends ben je vroeg uit de veren om naar je werk te gaan, ’s middags ben je laat thuis. Maar de avonden, die zijn van jou. Om te sporten. Lui op de bank te hangen. Te Netflixen. Uit eten te gaan. Whatever. Hoe dan ook, ze zijn van jou, helemaal van jou. Als je 4 dagen gaat werken en 1 dag studeren, dan voel je al aan dat er iets wringt. Vooral als je weet dat het niet alleen maar een dag naar school is, maar ook… zal ik het zeggen?…. HUISWERK is. Het grote H –woord (zie hier een huilende emoticon en je begrijpt waarom ik drama zeg).

Het begin: drama…

Is het drama? Heel simpel: ja. Het is druk en chaotisch in mijn hoofd. De eerste week begon meteen met een startweek nadat ik een weekje vakantie had gehad, vier volle dagen naar Nijmegen om zo heel intensief kennis met elkaar te maken en meteen te beginnen met de eerste vakken. Je ontmoet nieuwe mensen die je in verschillende samenstellingen de komende twee jaar veelvuldig zult zien. Wij nieuwe GZ-opleidelingen in Nijmegen zijn de eerste groep bij wie de Kind & Jeugd-opleidelingen en Volwassenen & Ouderen-opleidelingen gecombineerd zijn. We hebben bij vakken een generiek deel samen en splitsen dan op in aparte groepen.

Ondertussen gaat het werk gewoon door. Na die volle startweek had ik op het werk twee patiënten die in mijn twee weken afwezigheid in crisis waren geraakt en direct gezien moesten worden. In plaats van dat ik rustig kon landen en wennen aan mijn nieuwe status als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PIOG) (het is nog steeds een feestje in mijn hoofd als ik dit mag opschrijven), moest ik aan de bak. Het nadeel van niet helemaal nieuw beginnen in een organisatie. Terwijl ik brandjes bluste, moest ik ook nadenken over hoe ik mijn schoolwerk en doelen ging plannen het aankomende jaar en moest ik kennis maken met mijn supervisoren en praktijkopleider ééééén had ik huiswerk. Continu maar huiswerk.

 

De weken zijn voorbij gevlogen en het is inmiddels alweer half februari, en ik heb mijn individuele opleidingsplan opgesteld en ingediend, ik heb mezelf beoordeeld (waar sta ik nu in vergelijking met wat een GZ-psycholoog zou moeten kunnen?), en heb ik alles gepland voor het eerste half jaar. Nog maar 23 maanden te gaan!

Hoe vond je deze blog?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op facebook!

Zusterpagina van:

In het kort:

Humans of Psychology is in 2015 opgericht, voor en door psychologiestudenten, om ervaringen te delen en anderen te inspireren en te motiveren bij de reis naar het werkveld. Momenteel uit zowel studenten als afgestudeerden, binnen verschillende disciplines van psychologie. Door middel van (persoonlijke) blogs wordt een beeld geschetst over de mogelijkheden binnen het werkveld, en wordt toegewerkt naar een positief toekomstperspectief. Ook onderwerpen als profileren en netwerken komen aan bod.

Archief: